ANTALYA'da Devrimci Liseliler (Dev-Lis) üyesi öğrenciler, Gezi olayları sırasında başına aldığı darbe nedeniyle halen komada olan 15 yaşındaki Berkin Elvan için karnelerini yaktı.
Karnelerini aldıktan sonra Kazım Özalp Caddesi'nde toplanan Dev-Lis üyesi 50 genç, 'Berkin Elvan'ın alamadığı karneyi yakıyoruz. Eğitim sisteminize not veriyoruz' yazılı pankart açtı. 'AKP elini liselerden çek', 'Cemaat elini liselerden çek' sloganları atan öğrenciler, Attalos heykeline kadar yürüdükten sonra basın açıklaması yaptı.
Hükümetin eğitim sistemini eleştiren açıklamada, "Bizim geleceğimizi kirli çıkar savaşlarında masaya yatıranlar kendi çocuklarına ayakkabı kutularında başka bir gelecek örüyor. Bizleri yarış atı olarak görmekten bıkmayan sistem, hırsızlıkta birbirleriyle yarışıyor. Bütün bunların içinde 15 yaşındaki bir çocuk, 16 Haziran'dan bu yana yaşam mücadelesi veriyor. Devamsızlık 10 güne düşerken, bir çocuk 223 gündür hayattan devamsızlık yapıyor. Bu sistemde bizlere not vermeye çalışanlara bizler notunu veriyoruz. Berkin'in alamadığı karneyi yakıyoruz" denildi.
Açıklamanın ardından karnelerini ellerine alan öğrenciler sırayla yaktı.
Öğrenciler kendilerinin hükümet için hazırladığı temsili karnede ise adalet kısmına sıfır notu verdi.