Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ Dershaneler Birliği Başkanı İbrahim Kara, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki dershanelere yönelik soruşturma başlatıldığını, öğrencilere sorulan çeşitli siyasi sorularla devlete karşı suç işlenip işlenmediğinin müfettişlerce tutanakla öğrenilmeye çalışıldığını iddia etti. Kara, LGS’ye bir hafta kala başlatılan soruşturmanın öğrencilerin psikolojini bozduğunu savundu.
Kahramanmaraş Dershaneler Birliği Başkanı İbrahim Kara, dershane yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Dershaneler Birliği Başkanı Kara, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatıldığı iddia edilen soruşturma kapsamında kente gelen müfettişlerin öğrencilere "Farklı siyasal öğrencilerin kurumdan atılıp atılmadığı, siyasal propaganda yapılıp yapılmadığı, devlet büyüklerine hakaret edilip edilmediği, velilere dönük propaganda yapılıp yapılmadığı" sorularının sorulduğunu öne sürdü.
Kara, soruşturmanın LGS'ye 1 hafta kala başlatılmasına tepki göstererek öğrencilerin psikolojilerinin bozulduğu ve fişlenme endişesi taşıdıklarını söyledi. Kara, öğrencilere sorulan sorular karşılığında tutanak imzalatıldığını da öne sürerek şunları kaydetti:
"Bu soruşturmanın sınava 1 hafta kala yapılması öğrenciler ve veliler üzerinde büyük bir tedirginlik oluşturmuştur. Bizler ticari yönü de olan eğitim kurumları olduğumuz için hiçbir öğrencimizi siyasal tercihlerine göre kayıt yapılmadığı gibi, kurumdan da uzaklaştırılmazlar. Siyasal içerikli sorulara cevap vermek zorunda kalan öğrencilerimiz ayrıca bir motivasyon bozukluğuyla karşılaştıklarını ve tedirgin olduklarını ifade etmişlerdir. Hazırlanan tutanaklarda öğrencilerin ve velilerin kişisel kimlik bilgilerinin ve adreslerinin yer alması öğrenci ve velilerde oluşan tedirginliğin giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz. En azından yetkililerimizin devam eden bu soruşturmayı, sınav sonrasına ertelemelerini hasletten rica ediyoruz."

MY(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)