NEVŞEHİR,() - NEVŞEHİR’in Derinkuyu ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldükten sonra, darp sonrası beyin kanaması geçirdiği iddia edilen Şaban Tunca olayıyla ilgili adli ve idari soruşturma açıldığı, 3 polisin açığa alındığı bildirildi. Nevşehir Devlet Hastanesi’nde beyin ameliyatı olan 35 yaşındaki Şaban Tunca ise yoğun bakımda  uyutulmaya devam ediyor.
Nevşehir’in Derinkuyu ilçe Kaymakamı Mithat Can Kutluca yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:
"11 Temmuz 2014 Cuma günü gece saatlerinde meydana gelen olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma devam ediyor. Adli soruşturma kapsamında Derinkuyu Savcılığı tarafından olayla ilgisi olan veya olayı gören bütün polis memurlarının ifadeleri alındı. İdari soruşturma kapsamında Ankara’dan Polis Müfettişleri talep ettik. Bugün Derinkuyu’da olacaklar. Soruşturmanın selameti açısından 3 polis memurunu açığa aldım. İdari soruşturma Polis Müfettişlerinin vereceği rapor doğrultusunda devam edecek. Olay sonrasında beyin kanaması geçirerek Nevşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Şaban Tunca, yapılan ameliyat sonrasında yoğun bakıma alınarak uyutuluyor. Aldığım son bilgi  uyutmaya devam edildiği, ancak beyindeki kanamanın durdurulduğu şeklindedir."
OLAY NASIL OLDU
Olay 11 Temmuz 2014 Cuma günü gece saatlerinde meydana geldi. Yaralı Şaban Tunca’nın yakınlarının iddialara göre Derinkuyu ilçesinde Şaban Tunca’nın sahibi olduğu kamyonu kullanan şoförü Hikmet Şahin, kamyon ağır tonajı olduğu gerekçesiyle ilçe çıkışında trafik polisleri tarafından durduruldu. Trafik polislerinin kural ihlali yaptığı gerekçesiyle araca ceza uygulayacağını söylemesi üzerine araç şoförü, fabrika sahipleri Şaban Tunca ve kardeşi 28 yaşındaki Halil Tunca'yı arayarak olayı haber verdi.
ÖNCE EMNİYETE, ARDINDAN HASTANEYE 
Daha sonra olay yerine gelen Tunca kardeşler ile polisler arasında tartışma çıktı. Bu sırada İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden gelen takviye ekiplerin yardımı ile polis otosuna bindirilen Tunca kardeşler, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldükten bir süre sonra ambulans ile Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kardeşlerden Şaban Tunca'nın beyin kanaması geçirdiği tespit edilerek hemen ameliyata alındı. Ameliyat sonrasında ise yoğun bakıma alınarak uyutulmaya devam edildi.
Kardeşi Halil Tunca ise hastanenin acil servisinde ayakta tedavi edilerek taburcu edildi.

FOTOĞRAFLI