KOCAELİ'nin Derince İlçesinde sürücü kursu sahibi ile 3 kişi arasında çıkan silahlı çatışmada, kursun sahibi Hızır Yavuz ile olay yerinden geçmekte olan 3 kişi tabanca kurşunlarıyla yaralandı.
Olay Derince Denizciler Caddesi'nde meydana geldi. İlçede bulunan Hızır Sürücü Kursu’nun sahibi Hızır Yavuz berber dükkanından çıktığı sırada yanına yaklaşan 34 VAD 65 plakalı otomobilden ateş açıldı. Hızır Yavuz da onlara tabancayla karşılık verince, çatışma çıktı. Olayda Hızır Yavuz göğsünden, ayaklarından ve elinden yaralandı. Bu sırada çevreden geçmekte olan Alaattin Demir, Sabri Sabuncu ve Kadriye Sabuncu adlı vatandaşlar da ayaklarından yaralandı. Sabri Sabuncu Özel Tahsin Özbek Hastanesi’ne, Hızır Yavuz, Kadriye Sabuncu ve Alaattin Demir ise Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Üç yaralının sağlık durumunun hafif olduğu belirtilirken Hızır Yavuz’un hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.
Çatışmanın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, olay yerinde 16 boş kovan bulundu. Olay yerinde ayrıca Hızır Yavuz’a ait olduğu iddia edilen bir tabanca da bulundu. Silahlı saldırının gerçekleştirildiği 34 VAD 65 plakalı otomobilde iki kişinin bulunduğu ileri sürülürken, araç bir süre sonra olay yerinin yakınında terk edilmiş olarak bulundu. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

MB(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)