SAMSUN'da bir giyim mağazasından çaldığı 3 deri montun ikisini elindeki gitarın içine koyup kaçan 47 yaşındaki Gürcistan uyruklu Merabi Beselıa, polis tarafından yakalandı. Adliyeye çıkarılan ve suçlamaları kabul etmeyen şüpheli, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevaine gönderildi.
Olay, 3 gün önce Kale Mahallesi Bulvar AVM'de meydana geldi. İddiaya göre Gürcistan uyruklu Merabi Beselıa, 9 gün önce turist olarak Giresun'a gelerek bir otele yerleşti. 3 gün önce Samsun'a gelen şüpheli elinde taşıdığı gitarıyla Bulvar AVM'deki bir mağazaya girerek deri montlara bakmaya başladı. Şüpheli, mağaza çalışanlarının da yoğunluğundan faydalanıp 1500 liralık 3 deri montu alarak soyunma kabinine girdi. Şüpheli, daha önceden kurduğu düzenekle gitarın arka kısmını açıp güvenlik barkodunu kestiği iki deri montu içine koydu, bir montu da kendi montunun üzerine giyip dikkat çekmeden mağazadan çıktı. 
Akşam saatlerinde yapılan sayım sırasında 3 deri montun eksik olduğunu saptayan mağaza çalışanları, güvenlik kamerası kayıtlarını incelediğinde elinde gitarla bir kişinin üç deri montla kabine girip sonra da mağazadan çıktığını tespit ederek polise şikayette bulundu. Ertesi gün yine AVM'ye gelince mağaza çalışanları Gürcü uyruklu Merabi Beselıa'yı görüp hemen polisi arayarak yardım istedi. Bölgeye gelen ekipler şüpheliyi gözaltına aldı.
Polise verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen şüpheli, "Ben Giresun'da kalıyorum. Samsun'a da gezmeye geldim. Gitarı 150 dolara aldım, torunuma götürecektim. Ben deri mont çalmadım" dedi. Yapılan aramalarda deri montlar bulunamadı. Polisteki işlemleri tamamlanarak bugün adliyeye sevk edilen şüpheli savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.