Mehmet YİRUN- Ruhan YALÇIN/MURATLI (Tekirdağ), () - TEKİRDAĞ’ın Muratlı İlçesi’ne bağlı Aşağısevindik Mahallesi’nden geçen Ergene Deresi kenarına bisikletleriyle giden 6 çocuktan 3’ü, çamurda kirlenen bisikletlerini yıkamak isterken suya düşerek kayboldu.
Aşağısevindik Mahallesi’nde oturan ortaokul öğrencisi 12 yaşındaki Umut Buğra Yanat ve Serhat Kayabaş ile 11 yaşındaki Bahadır Sarı, Efe Can Baybüre, Mehmet Ura ve Aydın Kayabaşı havanın güzel olmasını fırsat bilerek bisikletleri ile gezmeye çıktı. Ayni mahallede oturan 6 arkadaş bugün saat 11.00 sıralarında bisikletleriyle Ergene Deresi'nin yakınlarına geldi.
Bu sırada daha önce yağan yağmur nedeni ile çocuklardan Umut Buğra Yanat, Bahadır Sarı ve Efe Can Baybüre bisikletlerindeki çamuru derede yıkamak istedi. Ancak bisikletlerini temizlemek isteyen üç çocuk yağış nedeni ile su seviyesi yükselen dereye düşerek gözden kayboldu.
YAĞMUR ARAMALARI GÜÇLEŞTİRDİ
Arkadaşlarının dere sularında kaybolduğunu gören diğer 3 çocuk hemen geri dönerek durumu ailelerine anlattı. Ailelerin haber vermesi üzerine, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi, AFAD Tekirdağ Müdürlüğü, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri kısa sürede çocukların düştüğü dereye gelerek kaybolan 3 çocuğu bulmak için aramaya başladı.
Bu sırada yeniden başlayan yağmur arama çalışmalarını güçleştirirken, çocukların yakınları da arama çalışmalarını gözyaşları arasında izledi. Ayakta durmakta zorlanan anne ve babaları yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Derede kaybolan çocuklardan Efe Can Baybüre'nin dedesi Aygün Baybüre, dere kenarında arama çalışmalarını izlediği sırada fenalaşarak baygınlık geçirdi.
Dalgıçlar ve AFAD ekiplerinin saat 12.00 sıralarında başladığı arama çalışmaları devam ederken, derede kaybolan Bahadır Sarı’nın İmam Hatip Ortaokulu, Umut Buğra Yanat ile Efe Can Baybüre’nin ise Şehit Erdoğan Erişik Ortaokulu öğrencisi olduğu öğrenildi.
Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Kadir Albayrak, çocukların derede kaybolduğu haberi üzerine bölgeye gelerek yapılan arama çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı.
Çocukların aile ve yakınlarının dere kenarındaki bekleyişleri ile aramaları çalışmaları sürüyor.

MY,RY(LK/AAA) (FOTOĞRAFLI)