Mustafa İNSAN/ MERSİN,() - MERSİN'de 51 yaşındaki Mustafa Büyükkınacı, minibüsü ile dereden karşıya geçmek isterken aracı akıntıya kapılıp devrildi. Büyükkınacı aracın camından çıkıp yüzerek canını kurtarırken minibüste bulunan ve yüzme bilmeyen Suriyeli 28 yaşındaki Abdurrahman Hacırıdvan, aracın üzerine çıkarak kurtarılmayı bekledi.
Balıkçı olan Mustafa Büyükkınacı, yanında çalışan Abdurrahman Hacırıdvan ile birlikte merkez Akdeniz İlçesi Karaduvar Mahallesi'ndeki Deliçay Deresi'nden minibüsü ile karşıya geçmek istedi.
Büyükkınacı, araçların karşıya geçebilmesi için yapılmış ve üzerinden su geçen beton bölümden geçmeye çalışırken, gece boyunca yağan ve sabah saatlerine kadar süren sağanak yağmur nedeniyle su seviyesi yükselen deredeki akıntı aracı sürüklemeye başladı. Derenin ortasında akıntıya kapılan minibüs, bir süre sürüklendikten sonra devrildi.
Minibüs sürücüsü Mustafa Büyükkınacı, aracın camından çıkıp yüzerek son anda canını kurtarırken, Abdurrahman Hacırıdvan yüzme bilmediği için devrilen minibüsün üzerine çıkıp kurtarılmayı bekledi. İhbar üzerine önce olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi, ardından da kurtarma çalışmaları için Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri çağırıldı. Uzun merdivenli 2 itfaiye aracının çalışmaları sonuç vermezken, dere içinde suların ortasında kalan Suriyeli gencin rahat tavırları dikkat çekti.
DALGIÇ POLİSLER KURTARDI
İtfaiye ekiplerinin yaptığı çalışmalarından sonuç alınamayınca, Deniz Şube Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç ekiplerinden yardım istendi. Olay yerine gelen 3 dalgıç polis, minibüse giderek Hacırıdvan'ı bir ipe bağlayıp karaya çıkarmayı başardı. Saatler süren çalışmaların ardından kurtarılan Suriye uyruklu Hacırıdvan'a ilk müdahale olay yerinde bekletilen ambulansta yapıldı.
Abdurrahman Hacırıdvan, kendisini kurtaran polislere sarılıp öperek teşekkür ederken, Arapça yaptığı konuşmada minibüs üzerindeyken aklının Suriye'de olduğunu söyledi.
Öte yandan sürücüsü Mustafa Büyükkınacı ise "Burası betondu. Geçebileceğimi düşündüm. Ancak geçemedik ve sulara kapıldık. Ben yüzme bildiğimin için yüzerek çıktım, O bilmiyordu, araçta kaldı. Buraya bir köprü şart. Çünkü benzer olaylar sürekli yaşanıyor. Yetkilileri konuya duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

Mİ(OA/BT) (FOTOOĞRAFLI)