Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, () - DENİZLİ'nin Buldan İlçesi'nde belediyenin taşeron firmasına bağlı olarak çeşitli birimlerde çalışan 97 işçinin sözleşmesi 30 Nisan itibariyle feshedildi. İşçiler, '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde işçi kıyımı yapıldı' diyerek, tepkilerini dile getirdi. CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Gülbay'ın işine son verdiği işçilerin cep telefonlarına, 'Emeğin bayramı kutlu olsun' mesajı geçmesi şaşkınlık yarattı.
Buldan'da, 30 Mart'taki yerel seçimlerden zaferle ayrılan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, ilk olarak belediyede çeşitli birimlerde çalışan aralarında kadınlarında bulunduğu 97 taşeron işçiyi temizlik işlerinde görevlendirmesiyle gündeme gelmişti. Ardından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne bir gün kala bu işçilerin sözleşmesini feshedildi. 1 Mayıs'ı işsiz kutlayan belediye işçileri, işlerine son verildiğini 30 Nisan günü mesai bitiminde öğrendiklerini belirtti.
İşçilerden Musa Küçükkaya, "Özel eşyalarımı toplamam ve anahtarı teslim etmem istendi. Bir aydan beri bizimle uğraşıyorlar. Önce mezbahaneden alınıp fen işlerine verildim. Daha sonra çöpe, oradan tekrar mezbahaneye gönderildim. Şimdi de işime son verdiler. Bakmakla yükümlü olduğum ailem var. Başkan, seçimlerden iki veya üç ay önce işe alındığımızı iddia ediyor. Seçim öncesi işe alınanların sayısı 30'u geçmez. Ama bizler yıllardan beri belediyede çalışıyoruz. Tazminat hakkımız olmalı. Sözleşmemiz devam ediyordu, şirket ile anlaşıp sözleşmeyi feshetmişler. Ancak içeride 2 aylık maaş alacağımızla birlikte, mesai ücretlerimiz var. Alacaklarımızın ödenip, ödenmeyeceği konusunda hiçbir açıklama da yapılmadı. Hakkımızı almak için hukuki mücadele başlatacağız" dedi.
İşine son verilen 48 yaşındaki Habibe Gezgin, "Belediyede ne iş verseler yapmaya hazırdım. Yeter ki 2 yılımı doldurup emekli olayım. Ancak, dün akşamüstü sokakları süpürürken amirimiz yanıma gelip, 'süpürgeyi bırak git' dedi. Böyle işten çıkarmamı olur" diyerek, gururunun çöp toplamaktan değil, başkanın bu davranışından dolayı kırıldığını söyledi.
MESAJLI KUTLAMA ÇİLEDEN ÇIKARTTI
Bu arada Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay adına cep telefonlarına gönderilen mesaj ise işine son verilen işçileri çileden çıkardı. Gülbay, 'Emeğin bayramı kutlu olsun' yazılı mesajını tüm işçilere gönderdi. İşçilerin bu mesaja tepkisi "Emeğe, işçiye saygısı olan başkan, işçilerin işine böyle son vermez. Sözleşme süremizin bitmesini bekleyebilirdi. 1 Mayıs 2014'ü hiç unutmayacağız" sözleriyle dile getirdi.

RÇ (KÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)