Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, () - DENİZLİ İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, 10 numara yağ olarak bilinen, solvent ve white spritin mazotla karıştırılmasıyla elde edilen kaçak akaryakıt üretip satan bir şebekeye operasyon düzenledi. 38 ton kaçak akaryakıt ele geçirilirken, 2 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Merkezefendi İlçesi Hacıeyüplü Mahallesi'nde, kent merkezi dışındaki sanayi bölgesine yakın bir depoda kaçak akaryakıt üretilip satıldığı ihbarı, jandarma ekiplerini harekete geçirdi. İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, hazırlıklarını tamamlayıp dün depoya baskın düzenledi. Operasyonda piyasada 10 numara yağ olarak bilinen, solvent ve white spritin mazotla karıştırılmasıyla elde edilen 38 ton kaçak akaryakıt, üretim malzemeleri ve yakıtın taşınması için kullanılan 1 kamyon ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelere el konuldu.
Gözaltına alınan şüpheli, İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI