DENİZLİ Valiliği, dün gece Güney İlçesi’ndeki Adıgüzeller Baraj inşaatında 2 işçinin ölümü, 1 işçinin yaralanmasıyla sonuçlanan iş kazasının, beton dökümü sırasında, betonu tutan kalıpların ayrılarak kopması sonucu meydana geldiğini bildirdi. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, olayla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.
Denizli Valiliği’nden, Güney İlçesi Adıgüzeller Köyü sınırlarında yapımı devam Adıgüzeller-2 Hidroelektrik Santrali’ne ait baraj inşaatında meydana gelen iş kazası ile ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için açıklama yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Cuma günü saat 19.12 sıralarında 156 Jandarma İmdat Hattı’nı arayan 112 Acil Komuta Merkezi, Güney İlçesi Adıgüzeller Köyü’nde bulunan Adıgüzeller-2 Hidroelektrik Santrali’ne ait baraj inşaatında iş kazası olayı meydana geldiğini bildirmiştir. Adıgüzeller-2 Hidroelektrik Santrali baraj şantiyesinde baraj gövdesinin yapımı esnasında dökülen betonu tutan kalıpların ayrılarak kopması sonucu, bir gün önceden dökülen beton blok ve dökülmekte olan çimento 3 işçinin üzerine devrildi. Beton blok ve kalıplar altında kalan işçilerden biri ölü, diğer ikisi ise yaralı olarak çıkarıldı” denildi.
Açıklamada, baraj inşaatında çalışan işçilerden Emrah Öcalan’ın devrilen kalıpların altından öldüğü, Serdal Aykut ve Mikail Doğan’ın ise yaralı olarak çıkartıldığı da belirtilip, Aykut’un da kaldırıldığı Buldan Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdiği kaydedildi. İşçilerden Servergazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Doğan’ın ise hayati tehlikesinin devam ettiği ve olayla ilgili Cumhuriyet savcısının adli soruşturma başlattığı vurgulandı.

ONB(İÖ/CK)