DENİZLİ’de faaliyet gösteren bir şirketin elektronik posta hesabınınin şifresini ele geçirip Çin’den yapılan 120 bin dolarlık havalenin İstanbul’daki başka bir şirketin banka hesabına yatırılmasını sağlayarak dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 3 kişiden 1’i yakalandı. Polis, diğer 2 dolandırıcının da yakalanması için çalışma başlattı.
Denizli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi, internet üzerinden yapılan büyük bir vurgunu ortaya çıkardı. Denizli’de faaliyet gösteren bir tekstil şirketinin finansman yazışmalarında kullandığı elektronik posta adresine virüslü mail göndererek şifresini ele geçiren dolandırıcılar, yazışmaları takip etmeye başladı. Dolandırıcılar, bu sayede Çin’den bir firmanın Denizli’deki tekstil şirketine 120 bin dolar ödeme yapacağını yazışmalardan öğrendi.
Dolandırıcılar, Denizlili firmanın e-posta adresine benzer başka bir mail adresinden elektronik posta göndererek Çinli firmanın parayı İstanbul’da faaliyet gösteren başka bir şirketin hesabına yatırmasını sağladı. Para, dolandırıcılar tarafından hemen çekildi. Denizli’deki firma paranın başka bir hesaba yatırıldığını ve dolandırıldıklarını anlayınca polise başvurdu. Soruşturma başlatan polis, dolandırıcıların kullandığı mail adresinin izini sürererek, bir kişiyi yakaladı, ismi açıklanmayan şüphelinin birlikte hareket ettiği ileri sürülen 2 kişinin de arandığını bildirdi.

RÇ(İÖ/BT)