Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da denizden çıkarılan bir cismi inceleyen polis, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve AFAD ekipleri ne olduğunu belirleyemedi. Cisim daha sonra incelenmek üzere Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına götürüldü.
Samsun'un Kirazlık Mevkii'ndeki sahilde balık tutmaya giden 32 yaşındaki Hakan Sağer kayaların arasında denizde batıp çıkan yaklaşık 1 metre uzuluğunda üzerinde 1.5 metre anten ve paraşüt bulunan cisim görüp polise haber verdi. Kısa sürede gelen ekipler kayalıklarda geniş önlem alıp çevrede bulunanları uzaklaştırdı. Daha sonra bomba imha ekipleri üzerinde inceleme yaptı. Yaptıkları incelemede patlayıcı olmadığı belirlendi. Zodyak botla gelen Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına bağlı ekipler, cismi denizden çıkartıp inceleme yaptı. Üzerinde yazılar ve rakamların da bulunduğu cismin ne olduğu belirlenemedi. 
AFAD ekipleri ellerindeki özel cihazla cismin kimyasal madde barındırıp barındırmadığını kontrol etti. Yapılan kontrolde kimyasal maddeye de rastlanmadı. Ancak askeri bir malzeme veya meteorolojik bir cisim olabileceği belirtildi. Daha sonra incelenmek üzere Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'na götürüldü.

HÇ(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)