Ali Rıza EREN/ERDEMLİ (Mersin), () - MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde geçen cuma denizde kaybolan halı dokuma ustası 28 yaşındaki Orhan Akpınar'ın cesedi bulundu. Su yatağıyla denize açıldıktan yaklaşık 30 saat sonda cansız bedenine ulaşılan Orhan Akpınar'ın boğulduğu anlaşıldı.
Olay, 22 Ağustos'ta Erdemli İlçesi'ne bağlı Kızkalesi Mahallesi sahilinde meydana geldi. Hafta sonu tatili için ailesiyle birlikte Gaziantep'ten Kızkalesi'ne gelen Orhan Akpınar, saat 17.30 sıralarında deniz yatağı ile denize açıldı. Orhan Akpınar, havanın kararmasına rağmen sahile dönmeyince eşi Süheyla Akpınar, durumu polise bildirdi. İhbarın ardından harekete geçen polis ve Sahil Güvenlik ekipleri denizde arama çalışması yaptı. Bir helikopterin de havadan destek verdiği arama çalışmasından bir sonuç alınamadı. Rüzgarın şiddetini arttırması ve havanın kararması nedeniyle aramaya ara verildi. 
Akpınar'ın akraba ve yakınları Kızkalesi'ndeki iskele üzerinden ve deniz kenarından ayrılmayarak kıyıyı gözetlemeyi sürdürdü. Kayıp dokuma ustasının ağabeyi Mehmet Akpınar ve arkadaşları, dün gece saat 23.30 sıralarında denizden iskele yönüne yaklaşan bir cisim farketti. Yüzme bilen iki kişi, denize atlayarak, suyun üzerindeki cisme ulaştı. Cismin Orhan Akpınar'ın cesedi olduğu anlaşıldı.
Yakın çevrede avlanan balıkçıların da yardımıyla Akpınar'ın cesedi iskeleye çekildi. Acı haberi alan Akpınar ailesi sinir krizi geçirdi. Aileye deniz kenarında bekleyen ambulanstaki sağlık görevlileri müdahale etti. Akpınar'ın cesedi olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

FOTOĞRAFLI