ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde denizde yüzerken dalgaların arasında kaybolan 19 yaşındaki Arslan Eroğlu, çevredekiler tarafından kurtarıldı. Suni tenefüs ve kalp masajı yapılan Eroğlu, hastanede tedaviye alındı.
Ereğli Belediyesi Plajı'nda meydana gelen olayda Arslan Eroğlu, arkadaşı Adnan Sercan ile denize girdi. İki arkadaş, açıkta güvenlik şeridi çekilen bölgeye gittiğinde Arslan Eroğlu çırpınmaya başladı. Eroğlu, kısa sürede gözden kaybolurken, arkadaşı kıyıya çıkarak yardım istedi.
Plajda görevli cankurtaran ile Sakarya'dan Ereğli Feshane Şenlikleri için gelen bir grup genç, denize girerek Arslan Eroğlu'nu aramaya başladı. Eroğlu, kısa sürede dipten çıkarıldı ve cankurtaran teknesi ile kıyıya alındı.
Teknede ve kıyıda suni tenefüs ve kalp masajı yapılan Eroğlu, daha sonra gelen ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede de devam eden ilk yardım müdahalesi ile yaşama döndürülen Eroğlu, yoğun bakıma alındı. Arslan Eroğlu'nun hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.
Eroğlu'nun arkadaşı Adnan Sercan, "İkimiz beraberdik. Ben de yüzme bilmiyorum. Boyuma gelen yere vardığımda ben geri döndüm" diye konuştu. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFLI