Nuri ÇAĞLAR/ŞARKÖY (Tekirdağ), () - TEKİRDAĞ’ın Şarköy İlçesi’nde denize giren 9 yaşındaki Melih Kaveci, boğularak hayatını kaybetti. Küçük çocuğun cansız bedeni helikopter desteğiyle 20 saatlik arama çalışmasının ardından dalgıçlar tarafından bulundu.
İstanbul’dan bir haftalığına Şarköy’e gelerek Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir sitede ailesiyle birlikte tatil yapan 9 yaşındaki Melih Kaveci, dün denize girdi. Bir süre sonra kaybolan Melih’i bulamayan annesi polise haber verdi. Şarköy Belediyesi hoparlöründen Melih'in kaybolduğu görenlerin haber vermesi anonsu yapıldı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler denizde arama yaparken, anne Gülşah Kaveci arama çalışmalarını izlediği sırada baygınlık geçirince ambulansla Şarköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Akşam saatlerine kadar sonuç alınamayan arama çalışmalarına bu sabahtan itibaren yeniden başlandı.
Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, sahilde ve denizde yapılan arama çalışmalarının yapıldığı alana gelerek bilgi aldı. Sitenin güvenlik kamerası izlenerek ailenin denize girdiği bölge helikopterle havadan tarandı. Melih’in cansız bedenine kaybolduktan 20 saat sonra dalgıçlar tarafından denizde bulunup çıkarıldı.
Girdiği denizde boğularak ölen Melih Kaveci’nin cenazesi, savcılık tarafından yapılan incelemenin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

FOTOĞRAFLI