KAYBOLAN GENÇLER HENÜZ BULUNAMADI
Bursa’nın Orhangazi ilçesinde gece yarısı deniz bisikleti ile açıldıkları İznik Gölü'nde kaybolan Murat Şeker (21) ile Kadir Baki Mutlu’nun (22) bulunması için gün boyu sürdürülen çalışmalardan sonuç elde edilemedi.
Sabahın ilk ışıkları ile birlikte İznik Gölü Orhangazi sahilinde başlatılan arama kurtarma çalışmalarına öğleden sonra Bursa İl Jandarma Komutanlığına bağlı helikopter ile Yalova Deniz Polisi su altı arama ekipleri de destek verdi. Havadan dakikalarca yapılan aramalarda sonuç vermeyince Ankara’dan Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı’nın su altı ve su üstü arama uzman ekipleri Orhangazi’ye geldi.
GENÇLERİN YAKINLARI SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ
Gün boyu Orhangazi sahilinde yapılan arama kurtarma çalışmalarını izleyen gençlerin yakınları zaman zaman gözyaşlarına boğuldu. Kayıp gençlerin kız kardeşlerinden birisi sahildeki arama çalışmaları sırasında sinir krizleri geçirdi. Baygınlık geçiren genç kız sahilde hazır tutulan ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer arama çalışmalarını yerinde takip etti. Sahile gelerek yetkililerden bilgi alan Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini belirterek, Orhangazi Jandarma Komutanlığı İznik Jandarma Bot Komutanlığı, Orhangazi Emniyet Müdürlüğü, Bursa il jandarma alay komutanlığından gelen helikopterli ekip ve Yalova Deniz Polisi ekiplerinin havadan ve su üzerinde aramalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi.
GÖL İSKELESİ İNSAN AKININA UĞRADI
Orhangazi’de gençlerin kaybolduğu haberini alan yüzlerce insan ise göl iskele bölgesine geldi. Bir çok vatandaş endişeli gözlerle arama çalışmalarını izledi.
Akşam hava kararıncaya kadar süren çalışmalardan netice alınamayınca arama çalışmalarına ara verildi. Gençlerin bulunması için arama çalışmalarına yarın devam edilecek.

FOTOĞRAFLI