BURSA'nın Orhangazi İlçesi'nde karıştığı kavganın ardından tutuklanan, daha sonra Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında, her hafta Emniyet Müdürlüğü'ne gidip imza atması koşuluyla serbest bırakılan Ahmet Özdemir, imzaya gelmeyince polis tarafından aranmaya başlandı. Polis, evine gittiği Özdemir'in cesedini buldu. Kalp krizi sonucu öldüğü sanılan Özdemir'in cesedi, kesin ölüm nedenin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
Orhangazi'de yalnız yaşayan 57 yaşındaki Ahmet Özdemir, 6 ay önce karıştığı bir kavga sonrası tutuklandı. Bir süre cezaevinde yatan Özdemir, mahkeme tarafından Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında, her hafta İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidip imza atması şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Ahmet Özdemir, geçen pazartesi günü Emniyet Müdürlüğü'ne gelmeyince polisler harekete geçti. İmzasını bu zamana kadar hiç aksatmayan Özdemir'n Hürriyet Mahallesi Dolmacı Sokak'taki evine giden polisler, zilini çaldıkları kapının açılmaması sonucu, bu kez yakınları ile iletişim kurdu. Akrabalarının da hiç haber alamaması üzerine polisler, dün çilingir yardımı ile girdikleri evinde Ahmet Özdemir'in yatak odasında, cansız bedeniyle karşılaştı. Eve gelen Cumhuriyet Savcısı'nın ıncelemesinden sonra kalp krizi sonucu öldüğü sanılan Ahmet Özdemir'in cesedi, kesin ölüm nedenin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturmaya Orhangazi Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.