FETÖ'nün hain darbecileri tarafından başlatılan 15 Temmuz kalkışmasından sonra bu terör örgütü ile ittifakı bir çok kez ortaya çıkan PKK saldırılarını arttırdı.
PKK SİVİLLERİ HEDEF ALIYOR
Terör örgütü PKK'nın Sur, Bismil, Van ve Elazığ gibi kentlerde yaptığı saldırılarda çok sayıda sivil polis ve asker şehit edildi.
HDP'DEN VE 'O ZAMAN DANS' DİYEN EŞ GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ'TAN HALA SES YOK
PKK'nın siyasi kanadı olan HDP ve Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu katliamları kınamayarak teröristlere boyun eğiyorlar. Demirtaş'ın tam da bu acılı günlerde sosyal medya hesabından paylaştığı 'o zaman dans' videosu ise sosyal medyadan büyük tepki topladı.
BÖLGE HALKINDAN SERT TEPKİ
Demirtaş darbe girişimi sonrası 'PKK fırsatçılık yapmadı' şeklinde komik bir açıklamaya imza atmıştı. Terör örgütü PKK'nın yayın organı olan Özgür Gündem Gazetesi'nin kapatılmasına karşı çıkan HDP'li vekiller Meclis'teki kürsülerine söz konusu gazeteyi koyarak protesto ettiler. PKK'nın gazetesi için eylem yapan HDP'li isimlerin teröristlerin saldırılarında hayaını kaybeden sivillere yönelik kınama dahi yayınlamamaları özellikle bölgede büyük tepki çekti.