Tufan HAMARAT / İZMİR, () - İZMİR’in Karşıyaka İlçesi’ndeki Mavişehir Pamukkale Sitesi’nde, yatalak annesinin evine çelik yelek, tabanca, iki dolu şarjör ve bıçakla gelip, sürekli para istediği ve bu nedenle tartıştığı ablası doktor 47 yaşındaki Nilgögen Özmen’i tabancayla öldüren, ardından da kendi başına ateş eden 39 yaşındaki Çetin Gögen Alaca, hastanede yaşamını yitirdi.
112 Komuta Merkezi’nde sorumlu doktor olarak görev yapan evli bir çocuk annesi Nilgögen Özmen, dün sabah saatlerinde nöbetten çıktıktan sonra yatalak olan annesi 90 yaşındaki Nimet Alaca’nın Mavişehir Pamukkale bloklarındaki evine gitti. Özmen annesiyle vakit geçirdiği sırada, işsiz olduğu belirtilen kardeşi Çetin Gögen Alaca eve geldi. İddiaya göre, ablasından sürekli para isteyen Çetin Gögen Alaca, aynı nedenle ablasıyla tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Alaca, yanında bulunan tabancayla iddiaya göre önce ablasına birkaç kez ateş etti. Talihsiz doktor kanlar içinde yere yığılırken, tabancayı kendi başına doğrultan Çetin Gönen Alaca tetiğe bir kez daha bastı.
ABLADA 3 KURŞUN
Silah sesleri üzerine sitedeki özel güvenlik görevlileri, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Söz konusu adrese gelen polis, eve girdiğinde korkunç manzarayla karşılaştı. Yapılan kontrolde Nilgögen Özmen’in hayatını kaybettiği, kardeşinin ise ağır yaralı olduğu belirlendi. Çelik yelek giyiP, yanında tabancanın yanı sıra dolu iki yedek şarjör ve bir de bıçak bulunduran Alaca, ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Abla Özmen'in cesedi ise otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürüldü. Otopside Dr. Özmen’in biri başına olmak üzere vücuduna toplam üç kurşunun isabet ettiği belirtildi. Eşinin öldürüldüğünü öğrenen 112 Komuta Merkezi’nde şube müdürü olduğu bildirilen doktor Okan Özmen ve meslektaşları büyük üzüntü yaşadı.
HASTANEDE CAN VERDİ
Yatalak annesi ve yabancı bakıcının başka bir odada olduğu sırada dehşet yaşatan ve hastanede tedaviye alınan Çetin Gögen Alaca da bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.
DR. ÖZMEN İÇİN TÖREN
İzmir Ambulans Serisi’nin sosyal paylaşım sitesi faceboktaki sayfasında, Dr. Nilgögen Özmen’in ölümünün ardından duyulan üzüntü paylaşıldı. Çevresinde çok sevilen bir kişi olan Dr. Özmen’in ölümüyle şok yaşayan arkadaşları da burada duygularını paylaştı. Dr. Nilgögen Özmen’in, bugün Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde ikindide düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği kaydedildi.
TH(İÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)