Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), () - TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde, dedesinin rakısını içen 18 aylık Eralp V., hastanelik oldu.
Olay, Çobançeşme Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Eralp V. adlı bebek evde dedesinin bardaktaki rakısını annesi ve dedesinin bir anlık dalgınlığından yararlanarak içti. Bir süre sonra bebeğinin hareketlerinin değiştiğini gören anne Alya V., küçük Eralp'i alarak önce Çorlu Devlet Hastanesi’ne götürdü. Burada anneye çocukta sağlık sorunu olmadığı söylendi. Bunun üzerine anne Alya V., oğlu Eralp V.’yi özel bir hastaneye götürdü. Burada hastanenin acil servisinde tedavi altına alınan Eralp V.’nin yapılan testlerinde şeker değerinin yüksek olduğu tespit edildi.
1.70 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI
Özel hastanedeki ilk tedavisinin yapıldığını belirten Acil Servis Sorumlusu Başhekim Yardımcısı Dr. Çetin Üçecam, çocuğun hastaneye geldiğinde alkollü olduğu, bunun için de serum takıldığını ve daha sonra da Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini söyledi. Dr. Üçecam, "Çocuğun geldiğinde yapılan muayenesinde kan değerindeki alkolün yüksek olduğunu tespit ettik. Alkol oranının tespit edilmesi için Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne sevki gerçekleşti" dedi. Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren Eralp V.’nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.