BURSA'nın Mudanya İlçesi’nde kaybolduğu öne sürülen 78 yaşındaki Rıdvan Baskı’yı öldürdüğü iddia edilen kızı yaşındaki Vildan Bozkurt ile cinayetin ardından cesedi parçalayıp çeyiz sandığıyla dereye attığı iddia edilen eşi 47 yaşındaki Aykut Bozkurt ve kızları  17 yaşındaki P. B., Bursa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada anne ve babasından ayrı olarak ifadesi alınan P. B., cinayeti annesinin işlediğini söyledi. Duruşma boyunca suçu kocasının üzerine atan Vildan Bozkurt ise kızının ifadesinin kendisine okunmasının ardından cinayeti itiraf etti.
Bursa’nın Mudanya İlçesi Yenimahalle’de oturan Rıdvan Baskı 12 Haziran 2011 tarihinde ortadan kayboldu. Ailesinin bildirmesi üzerine polis ekipleri yaşlı adamı aramaya başladı. Rıdvan Baskı’nın kızı Vildan Bozkurt, damadı Aykut Bozkurt ve torununu P. B.'yi takibe alan ekipler, konuşmalarını dinlediği bu kişileri gözaltına aldı.
'PARÇALARA AYIRIP GÖMDÜK' DEDİ
Emniyetteki ifadesinde babası Rıdvan Baskı’yı yastıkla boğarak öldürdüğünü söyleyen Vildan Bozkurt, daha sonra da cesedi eşi ile birlikte parçalara ayırdıklarını ve Bilecik’in Bözüyük İlçesi’ne bağlı Kozpınar Köyü yakınlarında gömdüklerini söyledi. Polis ekiplerinin bahsedilen yerde yaptıkları aramalara rağmen cesede ulaşılamazken, adliyeye çıkartılan Vildan ve Aykut Bozkurt tutuklandı, kızları P.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Hakkında, 'Tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek' suçundan ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle dava açılan Vildan Bozkurt, 'Cinayete azmettirmek' suçundan ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle dava açılan Aykut Bozkurt ve kızı P. B.'nin Bursa 3'un Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamalarına devam edildi.
AYRI İFADE VEREN KIZ: ANNEM YASTIKLA BOĞDUĞUNU SÖYLEDİ
İlk kez hakim karşısına çıkan tutuksuz sanık P. B.'nin ifadesi, tutuklu yargılanan anne ve babası salondan çıkarılarak alındı. Kendisine, poliste verdiği annesini savunan ifadesi hatırlatılan P. B., o gün gerçekleri anlatmadığını, bundan vicdan azabı duyduğunu, yaşananları şimdi açıklayacağını söyledi. O gece, dedesinin annesi ile tartıştığını belirten P. B., "Ben yan odada oturuyordum. Dedem, anneme vurmaya çalışmış. Annem ise 'Tamam baba yeter' diyordu. Bu sesi duydum. Sonra gürültü bir anda kesildi. Yanlarına gittiğimde annem dedemi yastıkla boğduğunu söyledi" dedi.
'CESEDİ ÇEYİZ SANDIĞI, POŞET VE VALİZE KOYDULAR'
Cinayetin ardından annesinin Bursa’daki evlerinde bulunan babasını aradığını söyleyen genç kız, "Babam duruma inanamadı. Suçu üstlenmek istedi. Annem kabul etmedi. Doğruyu söylemek istedi. Daha sonra cesedi parçalayıp yok etmeye karar verdiler. Banyoda parçaladıkları cesedi çeyiz sandığı, poşet ve valize koyarak evden çıkarttılar. Cinayeti annem işledi. Babamın, dedemi öldürüp kendi borçlarını ödeme gibi bir planı hiç olmadı" diye konuştu.
Sorgulaması sırasında rahatsızlanan P.B.'ye, salondan çıkartılıp dışarıda bekleyen 112 ambulansında müdahale edilerek sakinleştirildi.
'ONLARIN HİÇBİRŞEYDEN HABERİ YOK'
Daha sonra ifade veren Aykut Bozkurt, olay günü tartıştığı Rıdvan Baskı’yı ittiğini, düşüp ve başını yere çarparak öldüğünü, başucunda oturup dakikalarca ağladığını söyledi. Bozkurt, daha sonra çeyiz sandığına koyduğu cesedi, dere kenarına attığını anlattı. Rıdvan Bozkurt, bir çok kez borcunu ödeyen kayınpederi ile tartışmasının kesinlikle para yüzünden olmadığını söyledi.
Duruşmada savunması istenilen Vildan Bozkurt ise, babasını kesinlikle kendisinin öldürmediğini, olay günü Eskişehir'e gittiklerini bu sırada babasıyla tartışan eşinin otomobillerine koydukları sandığı yolda attığını ve bu sandığın içersinde ne olduğunu kendisine sormadığını anlattı.
BİR KEZ DAHA DİNLENEN KIZ: YALAN SÖYLÜYORLAR
Daha sonra duruşma salonuna gelen P.B.'nin ifadesi bir kez daha alındı. Anne ve babasının verdiği ifadelerin okunmasını isteyen P. B., bu savunmaların gerçek olmadığını, belirtip "Yalan söylüyorlar hakim bey" dedi.
Bunun üzerine Vildan Bozkurt, ifadesini değiştirerek babasını öldürdüğünü itiraf etti.
'BEN ÖLDÜRDÜM'
Eşinin istediği üzerine böyle bir ifade verdiğini kaydeden Vildan Bozkurt, "Her şey babamın kızıma el kaldırması ve bana hakaret etmesi yüzünden oldu. Olayın para veya mirasla ilgisi yok. Babamı daha önce öldürmeyi hiç düşünmedim. Olaylar bir anda gelişti. Kendisini ben öldürdüm. Cesedi ise banyoda eşim parçaladı. Cesedini ise boş bir araziye attık" diye konuştu.
Duruşmada eşinin doğruyu söylediğini belirten Aykut Bozkurt ise psikolojik problemleri olduğu için eşinin işlediği suçu kabul etmek zorunda kaldığını belirtti.
Mütalaasını veren savcı tutuklu sanıklardan Aykut Bozkurt'un tahliyesini talep etti. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, Aykut Bozkurt hakkında, 'Delilleri karartmak' suçundan savcılığa ihbarda bulunulmasına karar verdi.