AYDIN'ın Germencik İlçesi'ne bağlı Ortaklar Beldesi'nde emekli polis memuru 45 yaşındaki Ramazan Ertan’ın dövülmesiyle ilgili olarak aralarında Ortaklar Belediye Başkanı MHP’li Ümmet Akın'ın da bulunduğu 5 kişinin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada dinlenen sürpriz tanık Mehmet Salih Kaya, Başkan Akın’ın, Ertan’a kavga sırasında kafa attığını gördüğünü söyledi.
Emekli polis memuru Ramazan Ertan, 8 Aralık 2012 tarihinde, borcunu ödemek için 7 Eylül Caddesi'ndeki bir lokantaya gitti. İddiaya göre, bu sırada Ertan’ın yol ortasında çalışır vaziyette bıraktığı otomobili nedeniyle Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın ile aralarında tartışma çıktı. Tartışma, Başkan Akın’ın yanındaki 15 kişinin de karışmasıyla kavgaya dönüştü. Kavgada, öfkeli kalabalığın tekme yumruk darbelerine maruz kalan Ertan başından yaralandı, gözü morardı. 12 Acil Servis ekipleri tarafından olay yerinde ambulansta müdahale edilen Ertan, daha sonra Ortaklar Polis Merkezi’ne gidip, Başkan Akın ve kendisini darp eden diğer kişilerden şikayetçi oldu.
Soruşturmanın ardından Başkan Akın ile birlikte 5 kişi hakkında, “basit yaralama' suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın bugün görülen duruşmasına, müşteki Ramazan Ertan ve avukatı Ömer Özmen ile sanık belediye başkanı Ümmet Akın vekili avukat Hüseyin Özbay katıldı. Duruşmada Mehmet Salih Kaya tanık olarak dinlendi. Kaya, ifadesinde, Belediye Başkanı Akın’ın kavga sırasında Ertan’a kafa atarak yaraladığını gördüğünü söyledi. Hakimi, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.