DANİMARKA'nın Slagelse şehrindeki bir eğlence merkezinin çıkışında polisin açtığı ateş sonucu yaralanan ve 2 gün sonra yaşamını yitiren 48 yaşındaki Muammer Arslan, memleketi Yalvaç'ta toprağa verildi.
Yaklaşık 35 yıl önce memleketi Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nden ailesi ile Danimarka'ya giden Muammer Arslan'ın, memleketine cenazesi döndü. Danimarka'da son yıllarda iş göremez raporu olduğu için çalışmayan 3 çocuk babası Arslan, 17 Ocak gününde Slagelse kentinde bulunan bir eğlence merkezi çıkışında elinde bıçak olduğu gerekçesiyle polisin açtığı ateş sonucu hastaneye kaldırılmış ve 2 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra kurtarılamamıştı.
Muammer Arslan'ın cenazesi Danimarka'dan uçakla önce Antalya'ya, oradan memleketi Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ne bağlı Mısırlı Köyü'ne getirildi. Çocukları 23 yaşındaki Bilal, 22 yaşındaki Salih ve 15 yaşındaki Melih, babası Hüseyin Arslan'ın beraberinde köye getirilen Muammer Arslan'ın cenazesi, önce annesinin yaşadığı eve konuldu. Defin hazırlıkları tamamlanıncaya kadar evde kalan cenaze, daha sonra öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra köy mezarlığında defnedildi.
ACILI BABA: PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
35 yıl önce ailesiyle birlikte çalışmak üzere Danimarka'ya giden acılı baba Hüseyin Arslan, oğlunun ölümüyle ilgili olarak "Ben olayı görmedim. Şimdi ne söylesem yalan. Bize verilen bilgilerde oğlumun elinde bıçak olduğu ve polisin 'bıçağı at' diye uyardığı, atmayınca da ateş açtığı söyleniyor. Ancak görenler tam tersini söylüyor. Oğlum bıçağı attığı halde ateş açılmış" dedi.
Olayı Cuma günü saat 06.00'da duyduğunu anlatan baba Hüseyin Arslan, "Eve 2 polis memuru geldi, oğlumu polislerin vurduğunu söyledi. Hemen hastaneye gittim. Yoğun bakımda 3 gün kaldı, sonra da vefat etti. Olay yerinin olduğu yerde bulunan güvenlik kameralarında oğlumun dışarı çıktığı görülüyor ama sonrası kesilmiş. Şimdi o görüntüler yok. Ama biz işin peşini bırakmayacağız. Avukat tuttuk o bu işi takip ediyor. Gidince olayı araştıracağız. Konsolosluk yetkilileri de geldi, bizimle yakından ilgilendi. Bu işin ört bas edilmesine müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.
KONU ARAŞTIRILIYOR
Muammer Arslan'ın en büyük çocuğu Bilal Arslan da "Babam yok yere öldürüldü. Elinde bıçak olsa bile, 3 mermi sıkmak neyin nesi oluyor. Kaldı ki görgü tanıkları, babamın o anda elindeki bıçağı yere koyduğunu söylüyor. Konu etraflıca araştırılıyor" dedi.
GÖSTERİ İPTAL EDİLDİ
Arslan'ın ailesi, Cuma günü Danimarka'da protesto gösterisi planlandığını, ancak provokatörlerin göstericilerin arasına karıştığının tespit edilmesi üzerine iptal edildiğini belirtti. Aile, ayrıca Türk yetkililerden konuya eğilmelerini istedi.