Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da, havaların sıcak olması nedeniyle evinin damında uyuyan Bayram Özkan'ın 'çalınmasın diye' yastığın altına koyduğu cep telefonu çalındı. Devriye gezen Hırsızlık Bürosu Amirliği ekipleri, telefonu çalıp kaçmaya çalışan şüpheli Burhan Mengütemur'u peyine düşüp yakaladı.
Olay, 3 Temmuz'da saat 05.00 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi'nin Ulubatlıhasan Mahallesi'nde meydana geldi. Sıcaklar nedeniyle 2 katlı evinin damında uyuyan Bayram Özkan, sabaha karşı sahur yaptıktan sonra yeniden yattı. Özkan, yatarken de cep telefonunu, 'çalınmasın' diye, başının altındaki yastığın altına gizledi. Özkan ve ailesi uyuduktan sonra Burhan Mengütemur, demir kapıyı açıp eve girdi. Evde çalacak bir şey bulamayan Mengütemur, dama kadar çıktı. Bayram Özkan'ın yastığının altında duran 1500 TL değerindeki cep telefonunu alan Mengütemur, geldiği gibi sessizce çıkıp gitti.
Hırsızlık olaylarını önlemek için devriye gezen Hırsızlık Bürosu Amirliği ekipleri, Burhan Mengütemur'u sokakta yürürken görüp peşine düştü. Ekiplerin kendisini takip ettiğini fark eden şüpheli, ara sokaklarda kaçmaya başladı. Ekiplerin takibi sonucu Mengütemur kısa sürede yakalandı. Üzerinden Bayram Özkan'ın yastığının altından çaldığı cep telefonu çıkan Mengütemur, suçunu itiraf etti. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Mengütemur tutuklandı.

FOTOĞRAFLI