KASTAMONU'da, 30 yaşındaki Serkan Arslan'ın evde av tüfeği ile öldürülmesi ile ilgili eşi 28 yaşındaki Bilgehan Arslan ve kayınpederi Şerafettin İlişiklioğlu'nun tutuklu yargılandığı davada mahkeme, kayınvalide Ayşe İlişiklioğlu'nun da tutuklanmasına karar verdi.
Geçen yıl 26 Haziran'da Kuzeykent Mahallesi Huzurkent Sitesi'nde meydana gelen olayda Serkan Arslan, iddiaya göre işlediği bir suçtan cezaevinde olduğu sırada düğünde takılan altınları kayınpederine veren eşiyle, cezaevinden çıkınca tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine evde bulunan kayınpeder Şerafettin İlişiklioğlu, av tüfeği ile damadına ateş etti. Yaralanan Serkan Arslan, levye ile de dövüldü. Şerafettin İlişiklioğlu, eşi Ayşe İlişiklioğlu ve kızı Bilgehan Arslan ile yaralı Serkan Arslan'ın üzerine kapıyı kilitleyip evden ayrıldı. Silah sesini duyan komşularının haber vermesiyle gelen polis ekipleri, kapıyı kırarak içeriye girdi. Hastaneye kaldırılan Arslan, kurtarılamadı.
Olayın ardından yakalanan 3 kişiden Şerafettin İlişiklioğlu tutuklanırken, eşi ve kızı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada Bilgehan Arslan da tutuklandı. Sanıkların, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmalarına devam edildi. Tutuklu sanıklar Şerafettin İlişiklioğlu ile Bilgehan Arslan, duruşmaya cezaevinden video konferans sistemiyle katıldı. Tutuksuz sanık Ayşe İlişiklioğlu da duruşmada hazır bulundu.
Mahkeme, Serkan Arslan'ın yaralı halde levye ile de dövülmesi ve olayın ardından kapının üzerine kilitlenerek ölüme terk edilmesi nedeniyle söz konusu suça aynı oranda ortak olduğuna hükmettiği Ayşe İlişiklioğlu'nun da tutuklanmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.