ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde damadının kız kardeşi 27 yaşındaki Sanem Kulan'ı bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 54 yaşındaki Hasan Yoldaş, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı.
Olay, geçen yıl 10 Ekim'de Sanem Kulan'ın annesiyle yaşadığı evde meydana geldi. Eşinden ayrı yaşayan 10 çocuk babası Hasan Yoldaş, iddiaya göre Sanem Kulan ile para meselesi yüzünden tartıştı. Yoldaş, tartışma sırasında bıçakla kendisini yaralayan Kulan'ı, elinden aldığı aynı bıçakla bıçaklayarak öldürdü.
Olayın ardından hastanedeki ilk ifadesinde Sanem Kulan'ın 3 ağabeyi tarafından miras tartışması nedeniyle öldürüldüğünü iddia eden Hasan Yoldaş, daha sonra polis tarafından yeniden gözaltına alındığında cinayeti itiraf etti.
Tutuklanan Hasan Yoldaş, Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada hakim karşısına çıktı. Duruşmada ölen Sanem Kulan'ın annesi, babası ve ağabeyleri ile avukatlar da hazır bulundu.
Önce avukat tutacağını belirterek susma hakkını kullanan sanık Hasan Yoldaş, dünürleri 60 yaşındaki Ramazan ve 54 yaşındaki Firdevs Kulan'ın şikayetçi olduklarını söylemelerinin ardından yeniden söz aldı. Sanem ile arada bir görüştüklerini belirten Hasan Yoldaş, "Ben Sanem'e çok para yedirdim. Benim sağlık durumumum iyi değil. Kalp rahatsızlığım var. 3 ayrı yerden ameliyat oldum. Kendimde değilim" dedi.
Duruşmada tanık olarak dinlenen ölen Sanem'in ağabeyi, sanık Yoldaş'ın da damadı 33 yaşındaki Cevat Kulan, kızkardeşinin ölmeden önce Hasan Yoldaş tarafından rahatsız edildiğini kendisine söylediğini, hatta sanığı bu konuda uyardığını ileri sürdü. Cevat Kulan, "Kız kardeşimi birikimleriyle aldığı altınları için öldürmüştür diye düşünüyorum. Borcu olduğunu biliyorum. Sürekli içki içiyordu. Hatta damadı olarak benden para istiyordu" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI