BURSA () - BURSA'da geçen nisan ayında, şiddetli geçimsizlik yüzünden kızı  24 yaşındaki Yaprak Yılmaz'ı, oğlu 22 yaşındaki Turgay Arslan ile birlikte evlerine götürürken, kavgada dünürü 53 yaşındaki İlhami Yılmaz'ın oğlu 26 yaşındaki Resul Yılmaz'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık 412 yaşındaki Metin Arslan  ile tutuksuz sanık oğlu, ilk kez hakim karşısına çıktı. Metin Arslan ifadesinde, "Resul, dünürüm ile birlikte bize saldırdı. Oğlumu dövüyorlardı. Ben de Turgay'ı ve kendimi korumak için bıçağı rastgele salladım. Bıçak, Resul'a saplandı" dedi.
Merkez Yıldırım İlçesi'nde, geçen Nisan ayında işlenen cinayette, inşaatlarda işçi olarak çalışan Metin Arslan, geçen yıl Ahmet Yılmaz ile evlenen kızı Yaprak Yılmaz'ı, yaşadığı aile içi huzursuzluk nedeniyle alıp, kendi evine getirmek istedi. Yanına oğlu Turgay'ı alan Metin Arslan, kızının evine gitti. Kızı Yaprak Yılmaz'ı otomobille kendi evine götürmek isterken, iddiaya göre Değirmenönü Mahallesi'nde dünürü İlhami Yılmaz ve damadın kardeşi Resul Yılmaz tarafından yolda önleri kesildi.
Yaprak Yılmaz'ın evine dönmesini isteyen İlhami Yılmaz ve oğlu Resul Yılmaz, Metin ve Turgay Arslan ile tartıştı. Tartışma daha sonra sopa ve bıçakların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Olayda, sırtından bıçaklanan Resul Yılmaz kaldırıldığı hastanede öldü. Cinayet sonrası gözaltına alınan Metin Arslan suçunu kabul etti. Mahkemeye çıkartılan Metin Arslan tutuklanırken, oğlu ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
SUÇLAMAYI KABUL ETTİ
Hakkında 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde adam öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Metin Arslan ve Turgay Arslan'ın yargılanmalarına başlandı. Mahkemede yöneltilen suçlamayı kabul eden Metin Arslan, "Kızım olay günü beni telefon ile arayıp yakındı. Ben de kızımı yanımıza almaya karar verdim. Turgay ile birlikte kızımın evine gittim. Dünürüm ve ailesi ile yaşadığımız tartışmadan sonra Yaprak'ı alıp evden ayrıldık. Yolda İhlami Yımaz ve oğlu Resul bizi takip etmeye başladı. Olay çıkacağını anladığım için cep telefonu ile polis ve jandarmaya haber verdim. Bu sırada aracımızı durduran Resul bana, 'kiminle konuşuyorsun' dedi. Ben de doğruyu söyledim. Yüzüme tükürüp, otomobilinden aldığı sopa ile bize saldırdı. Bir ara onların Turgay'ı sıkıştırıp dövdüklerini gördüm. Ben de Turgay'ı ve kendimi korumak için bıçağı rast gele salladım. Bıçak, Resul'a saplandı ve Resul öldü" dedi.
ÖNCE ÇOCUKLAR KAVGA ETTİ
Turgay Arslan'ın da babasının ifadesine katıldığını söylediği duruşmada dinlenen İlhami Yılmaz ise cinayeti işleyen kişinin Metin Arslan olduğunu söyledi. Olay günü evine gelen dünürünün, gelinini almak istediğini, kendisine karşı çıkınca, "Ulan ben burayı kan gölüne çeviririm. Kızımı size, 'kan bedeli' olarak mı verdim?" diyerek tehdit ettiğini iddia etti. Amacının, gelini ile evden ayrılan dünürünü yolda ikna etmek olduğunu söyleyen İlhami Yılmaz, "Yolda konuşmaya başladık. Bu sırada çocuklarımız kavgaya tutuştu. Metin, yavrumu sırtından bıçakladı. Kendisinden şikayetçiyim" diye konuştu.
Mahkeme eksik evrakların beklenmesi için ertelenirken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

FOTOĞRAFLI