MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'ndeki Dalyan Kanalı'nda, tekne çekek yerine 200 metre uzaklıkta, koruma altındaki sazlık alanda yangın çıktı. Caretta carettalar ile çok sayıda kuş türünün barındığı sazlıktaki alevler havadan helikopterle müdahale edilerek yaklaşık 1 saatte güçlükle söndürüldü.
Dalyan Kanalı'ndaki kuş gözetleme kulelerinin de bulunduğu sazlık alanda bugün saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Bir tekneden atıldığı sanılan yer belirleme fişeğinden çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede büyüdü. Çok sayıda su kuşu ve canlısını içinde barındıran sazlıktan çıkan dumanları farkeden yakındaki çekek yerindeki tekne sahipleri durumu itfaiyeye bildirdi. Bölgeye gelen Muğla Büyükşehir İtfaiye ekipleri, yangının çıktığı sazlık alana karadan bağlantı olmaması nedeniyle müdahale edemedi. Bunun üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait Marmaris'te konuşlu yangın söndürme helikopteri ile Ortaca Orman İşletme Şefliği'ne ait 1 araröz, 2 ranger ve 23 orman işçisi sevk edildi. Ancak, karadan müdahele mümkün olmadığı için söndürme helikopteri kanaldan aldığı suyla 10 sorti yaparak yangını yaklaşık 1 saatte söndürdü. Çalışmalar sırasında jandarma bot timi de çevre güvenliğini sağladı. İlk belirlemelere göre yaklaşık 1 hektarlık sazlık alan zarar gördü. Jandarma, yangına neden olduğu ileri sürülen bir kişiyi gözaltına aldı.
Ortaca Orman İşletme Şefi Aydın Ersoy, "Çevredeki vatandaşlar, yangına teknelerden atılan yer belirleme fişeğinin sebeb olduğunu söylüyorlar. Jandarmayla birlikte gerekli incelemeleri yapıyoruz" dedi.

CK(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)