Cem TURSUN / İSTANBUL, () Ergenekon davasının firari sanığı eski İBB Başkanı Bedrettin Dalan'ın, dava kapsamında hakkında çıkarılan yakalama kararının kaldırılması ve derhal beraat kararı verilmesi yönündeki talepleri reddedildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Bedrettin Dalan'ın avukatı Celal Ülgen'in, İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı yakalama kararının kaldırılması talebi, "Yakalanması halinde sanığın mahkeme huzurunda savunmasının alınmasından sonra, yargılama dosya kapsamındaki deliller, bilgi belgeler ile savunmanın içeriği dikkate alınarak üzerine atılı suçlarla ilgili serbest bırakılması veya tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesi gerektiği" gerekçesiyle reddedildi.
 "SAVUNMASININ ALINMASI ZORUNLU"
Avukat Celal Ülgen'in müvekkili hakkında "derhal beraat" kararı verilmesi yönündeki talebi de, "Sanığın üzerine atılı suçlamalar ile ilgili savunmasının alınmasının zorunlu olduğu, dosyasının ayrılarak savunması alınmaksızın hakkında beraat kararı verilmesi yönündeki talebin hukuka uygun olmadığı" ifade edilerek reddedildi.
 AVUKATTAN YAZILI AÇIKLAMA
İstanbul 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nin taleplerine ilişkin kararı yaklaşık bir ay sonra karara bağladığına dikkat çeken Dalan'ın avukatı Celal Ülgen ise yazılı açıklamasında, “Ergenekon davasından çift ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanların bile özgür olduğu ve kimsenin bu davanın ciddiyetine inanmadığı gerçeği ortada iken bu davanın zorlama sanıklarından biri Bedrettin Dalan için ülkesine girme ve yurt hasretini giderme olanağının tanınmamasını tüm kamuoyunun takdirlerine sunarız" dedi.