ADAPAZARI'nda bir kurye şirketinde çalışan Çağatay Ç., çeşitli bankalardan gönderilen kredi kartlarıyla otomatik para çekme makinalarından para çektiği iddiasıyla yakalanıp tutuklandı.
Olay kurye firmasının sorumlusunun Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne başvurusuyla ortaya çıktı. Başvuruda, firmada dağıtım görevlisi olarak çalışan Çağatay Ç.nin kurye evraklarını dağıtmak için çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadığı belirtildi.
Firmaya ait motosikleti daha sonra terk edilmiş olarak bulduklarında ise arka kısmındaki çantada çeşitli bankalara ait kredi kartı ve bankamatik kartlarının zarflarının açık olduğu görüldü. Şikayet üzerine yapılan ilk incelemede kuryenin bir bankanın 7 müşterisinin kredi kartlarını teslim edilmiş gibi gösterip, bankadan bir hafta sonra gönderilen şifreleri de alarak hesaplardan para çektiği tespit edildi. Kurye'nin kredi kartı gönderilen A.T.'nin kartından 4'er bin liradan iki kez olmak üzere toplam 8 bin lira, M.G. adlı kişinin kartından ise bin lira çektiği anlaşıldı.
Bu şikayet üzerine harekete geçen Asayiş Şube Yankesicik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri kurye Çağatay Ç'yi İzmit'te bir alışveriş merkezinde yakalayarak gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen kurye tutuklanarak cezaevine gönderildi.