ÇORUM merkeze bağlı Yakuparpa Köyü’nde hayvanları otlatırken kaybolan ve üç gün boyunca dağda mahsur kalan 19 yaşındaki Mahsun Gözübüyük, "Zor bir üç gün geçirdim. Yaşadığım için mutluyum" dedi.
Çorum merkeze bağlı Yakuparpa Köyü'nde oturan Mahsun Gözübüyük, geçen perşembe günü hayvanları otlatmak için dağlık alana gitti. Mahsun Gözübüyük, ayağı kayınca kayaların arasına düştü ve burada mahsur kaldı. Burada sesini duyuramayan Gözübüyük, pazar günü, ekipler tarafından bulunup kurtarıldı. Yaralı ve bitkin haldeki Gözübüyük, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Tedavisi devam eden Gözübüyük'ün durumunun iyi olduğunu belirten doktoru Dahiliye Uzmanı Ayşe Öztopuz, "Hastamız dağda bulunmuş olarak Pazar günü hastanemize getirildi ve ilk acil müdahale sonrası tedavisi sürüyor. Şu an hastamızın tüm kontrolü tamamlandı ve sağlık durumu gayet iyi. Yarın kendisin taburcu edeceğiz" dedi.
Mahsun Gözübüyük, üç gün boyunca dağda yaşadıklarını anlatarak, "Kaybolan hayvanları bulmak için sağa sola koşuştururken ayağım kaydı ve düştüm. Bayılmışım. Kendime geldiğimde, gece olmuş ve hava çok soğuktu. Çok üşüyordum. Ben kesin öleceğimi düşünürken, cep telefonumdan amcamın oğlu Dursun Gözübüyük'e ödemeli çağrı yaptım. O da çağrımı kabul edince bulunduğum yeri kendisine söyledim. Ekiplerde beni bulup kurtardı. Yaşadığım için çok mutluyum. Zor bir üç gün geçirdim" diye konuştu.
Hastanede oğlunun yanında refakatçi olarak kalan anne Aynur Gözübüyük ise, "Oğlumun bulunması için gece gündüz çalışan devletimizin tüm yetkililerine, Vali beye, herkese çok teşekkür ediyorum. Yeniden doğmuş gibiyim" diye konuştu.