BURDUR'da, 75 yaşındaki Süleyman Aksöz'ü kandırıp cüzdanındaki 2 bin lirayı el çabukluğuyla alan, yerine ise kağıt destesi koyan 3 kişi polis tarafından yakalandı.
Kozluca Beldesi'nde çiftçilik yapan Süleyman Aksöz, geçen pazartesi günü Burdur Postanesi'nden çektiği 2 bin 310 lirayı, oğluna göndermek için banka şubesine gitti. Yanına yaklaşan bir kişi, Aksöz'e elindeki paketi göstererek, yolda bulduğunu, içinde bir miktar dolar olduğunu, kendisine ait olup olmadığını sordu. Paranın kendisine ait olmadığını belirten Aksöz, yoluna devam etti. Bu sırada Aksöz'ün yanına gelen 2 kişi, yolda paralarını düşürdüklerini ve kendisinin bulduğunu iddia etti. Cumhuriyet Meydanı'nda banka oturan Süleyman Aksöz, parayı bulmadığını, cüzdanında sadece kendi parası olduğunu söyledi. Şüphelilerin isteği üzerine Aksöz, cüzdanını çıkararak içindeki parayı gösterdi. Aksöz'ün cüzdanındaki parayı el çabukluğuyla alan şüpheliler, içine bir deste kağıt koyarak olay yerinden uzaklaştı.
BANKADA FARK ETTİ
Bankaya giden Süleyman Aksöz, havale yapmak için cüzdanındaki parayı çıkarmak isteyince şoke oldu. Para yerine bir deste kağıt gören Aksöz, durumu polise bildirdi. Bölgedeki Mobese kayıtlarını inceleyen polis, şüphelilerin kimliklerini ve kullandıkları otomobilin plakasını belirledi.
Polis, şüpheliler 60 yaşındaki Doğan G., oğlu 32 yaşındaki Gökhan G. ile 33 yaşındaki Onur C.'yi dün Kütahya'da yakaladı. Çeşitli suçlardan kaydı bulunan Doğan G. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Gökhan G. ve Onur C. Burdur'a getirildi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliye sevk edilecek.
PARASINI TESLİM ALDI
Şüphelilerin üzerinden çıkan 2 bin 310 lirayı teslim alan Süleyman Aksöz, olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Polis ekiplerine teşekkür eden Aksöz, "Sanki yerde para bulmuşum gibi beni kandırdılar. Sonra cebimdeki parayı alıp yerine kağıt doldurdular. Böyle bir olayla hiç karşılaşmadım. Herkes çevresindeki insanlara dikkat etsin" dedi.