SAMSUN'da bir mağazada alışveriş yapan kadının çantasından 650 lira bulunan cüzdanını çaldıkları öne sürülen iki kadın şüpheli, polis tarafından güvenlik kamerası kaydından belirlenerek yakalandı.
Olay üç gün önce İlkadım İlçesi Gazi caddesi üzerinde meydana geldi. Bir mağazada alışveriş yapan 57 yaşındaki Aynur G., kasaya gidip para ödemek için çantasını açtığında cüzdanının yerinde olmadığını gördü. İçinde 650 lira parası bulunan cüzdanı çalınan Aynur G. polis çağırdı. İşyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, hırsızlıktan kaydı bulunan 43 yaşındaki Emine A. ile sabıkasız 37 yaşındaki Sevilay D.'yi gözaltına aldı. Şüphelilerin müşteri gibi girdikleri mağazada Aynur G.'nin omzunda asılı bulunan çantanın içinden cüzdanını aldıkları belirlendi. Poliste cüzdanı çaldığını itiraf eden Emine A., "Paraya ihtiyacım vardı, bu nedenle aldım" dedi. Diğer şüpheli Sevilay D. ise, "Ben hastaneye gitttim. Daha sonra arkadaşım olan Emine ile buluşup gezmeye başladık. Benim hırsızlık olayından haberim bile yok" dedi. Kadınların hırsızlık yaparken tanınmamak için başörtüsü taktıkları belirtildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanarak bugün adliyeye sevk edilen iki şüpheli, savcılık ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.