BODRUM'daki bir balık çiftliğinde çalışan 37 yaşındaki Murat Dereli'nin cesedi, el ve ayakları arkadan bağlı, dövülmüş, boğazı kesilmiş olarak ormanlık alanda çuval içinde bulundu. Jandarma, Dereli'nin katil zanlısı olarak 3 şüpheliyi gözaltına aldı.
Göltürkbükü Mahallesi Çataldağ Mevkii'ndeki ormanlık alanda, köylüler tarafından bir çuval içinde el ve ayakları arkasından bağlı, kanlar içinde bir erkek cesedi bulundu. Köylülerin ihbarı üzerine sevk edilen jandarma ekipleri, demir çubuk ve sopa gibi sert bir cisimle dövülüp, boğazı kesilerek öldürülen kişinin, yaralama suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden bir süre önce tahliye edilince bir balık çiftliğinde çalışmaya başlayan Murat Dereli olduğunu tespit etti. Ağzına bez parçaları tıkıldığı ve vücudunun pek çok yerinde kırık olduğu belirlenen Dereli'nin bir hafta önce başka yerde öldürülüp ormana atıldığı sanılırken, cesedi, jandarma ve savcının olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.
Murat Dereli'nin cezaevindeki bir husumet nedeniyle öldürüldüğü öne sürülürken, jandarma, cinayet ile ilgili bir inşaatta saklanan H.D.E. (35), M.Ö. (35) ve S.E.'yi (39) gözaltına aldı. Şüphelilerin jandarmada sorgusuna başlandı.