ÇORUM'daki polis ekipleri, uyuşturucu satıcılarına yönelik birçok adrese bu sabaha karşı eş zamanlı operasyon düzenledi. 16 kişi, yapılan operasyonla gözaltına alındı, 6'sı çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer 10 şüphelinin ise sorgusunun devam ettiği belirtildi. 
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çorum genelinde daha önceden belirlemiş oldukları bazı adreslere bu sabaha karşı eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyona Özel Harekat ve Bilişim Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Sivil ekipler baskın yaptıkları adreslerin çevresini ablukaya alırken Özel Harekat Timleri ve  Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri içeriye girdi. 3 ay süren teknik takibin sonucunda, S.D., V.I., D.K., N.B., F.K. E.Ç., O.Ü., M.Ö., F.Y., S.Ü., S.D., M.D., C.G., Ş.K., S.Y. ve C.Ö. gözaltına alındı.
Baskın yapılan evlerde 'Poyraz' adlı uyuşturucu bulmak için eğitilen köpekle yapılan aramalarda ise 1 kilo 264 gram esrar, 24 gram bonzai, 217 uyuşturucu hap ve 2 av tüfeği ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüphelilerden S.D., M.D., C.G., Ş.K., S.Y. ve C.Ö. bugün çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer 10 şüphelinin ise emniyetteki sorguları devam ettiği belirtildi.