TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde 2007 yılının Ağustos ayında işlenen ve kayıtlara ‘Faili meçhul’ olarak geçen taksici cinayeti halen çözülemedi.
Öldürülen taksici Necmi Canlı’nın oğlu 23 yaşındaki Çağatay Canlı, babasının katillerinin  bu güne kadar bulunamamasının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. 2007 yılının Ağustos ayında otogar taksi durağında 59 T 5141 plakalı aracına müşteri aldıktan sonra ayrılan evli e çocuk babası 59 yaşındaki Necmi Canlı’dan haber alamayan ailesi polise başvurdu. Polis arama yaptığı sırada Canlı’nın kullandığı taksiyi Sağlık Mahallesi Yolu Tank Nizamiyesi önünde lastikleri kesilmiş, aracın üzerinde de kan izleri ile buldu. Aracın taksimetresinin 198 Türk lirasında durmasıyla taksinin ilçe dışına çıkmış olabileceği tahmin edilerek jandarmayla irtibata geçilerek yardım istendi. Bunun üzerine ilçeye bağlanan yollarda arama yapan Jandarma ekipleri gelen bir ihbarı değerlendirdi ve Necmi Canlı’nın kanlar içindeki cesedini Muratlı İlçesine bağlı Yukarısevindikli Köyü yolu üzerinde buldu. Jandarma Kriminal ekipleri, Canlı’nın kendisini öldüren kişiye karşı koyduğunu ve vücudunun karın bölgesine üç, sol arka baldırdan iki ve sağ koltuk altından iki olmak üzere toplam 7 bıçak darbesi ile öldürüldüğünü tespit etti.
AİLE CİNAYETİN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYOR
7 yıldır olayla ilgili olarak hiçbir ize rastlanılmamasının kendilerine üzüntü verdiğini belirten Necmi Canlı’nın oğlu Çağatay Canlı şöyle dedi:
"Bu kadar zaman geçmesine rağmen hiçbir şekilde zanlı veya zanlılar tespit edilemedi. Ben babamın olayının çözülmesini istiyorum. Muratlı İlçe Jandarmaya defalarca gittim bir sonuç çıkmadı. Bu saatten sonra da ne benim ne de ailemizin hiçbir umudu kalmadı."