Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), () - TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde polis tarafından Roman vatandaşların yaşadığı Hıdırağa Mahallesi'ne düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 16 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 10 yaşındaki M.E.’nin okul çantasından 100 gram satışa hazır bonzai ele geçirildi.
Çorlu'da 5 ay boyunca uyuşturucu satıcılarını takip altına alan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri 'Akasya' adlı operasyon için aralarında özel harekat timlerinin de bulunduğu 350 polisle baskın düzenledi. Çorlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Dinçer Öğüt’ün de katıldığı operasyon sırasında ekipler mahallenin giriş ve çıkışlarını tutarken belirlenen evlerin kapı zilleri çalındı. Açılmayan kapılar koçboynuzu ile kırıldı. 31 evde yapılan aramada toplam 500 gram esrar ve 300 gram bonzai ile geçirilirken F.Ş., F.O., C.Ç., U.A., F.S., S.D., R.D., C.P., F.H., N.P., F.S., G.E., M.A., U.Ç. ve Ö.B. gözaltına alındı.
OKUL ÇANTASINDAN BONZAİ ÇIKTI
Polisin mahalleye baskın yaptığı sırada M.E.’nin durumundan şüphelenen polis, çantasında yaptığı aramada kağıtlara sarılmış 100 gram bonzai buldu. M.E. de ifadesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği’ne götürüldü.
Olayla ilgili olarak soruşturma sürüyor.

MY(LK/BT) (FOTOĞRAFLI)