TEKİRDAĞ’ın Çorlu Belediyesi'nin Mart ayı meclis toplantısında M plakayla ilgili karar çıkmaması üzerine minibüsçüler salonda 6 saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi. Eylem, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Dinçer Öğüt’ün araya girmesiyle son buldu.

Çorlu Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantısı bugün Belediye Başkanı CHP'li Ünal Baysan başkanlığında meclis salonunda yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Ancak gündem maddeleri arasında bulunan ve M plakalarla ilgili olarak güzergah konusunda hazırlanması gereken raporun yetişmediği, bu nedenle de konunun 30 Mart'ta yapılacak seçimlerden sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nce ele alınacağı aktarıldı. Meclis toplantısını izlemeye gelen SS. Özgözde Minibüs Kooperatifi'ne üye 40 minibüs şoförü, duruma tepki göstererek verilen güzergah sözünün yerine getirilmesini istedi. Ancak Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, meclis toplantısını sonlandırarak salondan ayrıldı.

OTURMA EYLEMİ YAPTILAR

Karar açıklanmasının ardından meclis salonunda bulunan minibüsçüler, oturma eylemi başlattı. Bunun üzerine belediye binasına polis çağrıldı. Binaya gelen yaklaşık 100 polis güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 6 saat salonda oturma eylemi yapan minibüsçüleri görüntülemek isteyen basın mensupları özel güvenlik görevlileri tarafından içeriye alınmadı.

EMNİYET MÜDÜRÜ İKNA ETTİ

Belediyeye gelen İlçe Emniyet Müdürü İsmail Dinçer Öğüt minibüsçülerle görüştü. Görüşmenin ardından meclis salonunu boşaltan minibüsçüler belediye önünde şu açıklamayı yaptı:

"Biz, kanunen hakkımız olan bu konu ile ilgili olarak bir eylem yaptık. Belediye başkanımızla bir görüşme yapacağız. Kendisiyle görüşme sonrasında tekrar bir açıklamada bulunacağız. Hiçbir tatsız olay yaşanmadı, biz sadece bir oturma eylemi yaptık."

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

MY(LK/SSA) (FOTOĞRAFLI)