GAZİANTEP'te koşarak yolun karşısına geçmeye çalışan 12 yaşındaki Mehmet Kamlı, belediyeye ait çöp kamyonunun çarpması sonucu ağır yaralı olarak götürüldüğü hastanede öldü.
Kaza, akşam saatlerinde 8 Şubat Mahallesi 74'üncü Cadde'de meydana geldi. Mehmet Kamlı, babası Veli Kamlı ile birlikte bir yakının cenaze törenine katılmak için memleketi olan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinden Gaziantep'e geldi. Burada cenaze törenine katıldıktan sonra gidiş hazırlığı yapan Veli Kamlı, otomobilinin eksiklerini tamamlamak için cadde üzerindeki oto aksesuarcısına gitti. Bu sırada otomobilden inerek babasının arkasından koşan Mehmet Kamlı'ya, caddede seyir halinde olan 49 yaşındaki Ali Seçkin yönetimindeki 27 R 0269 plakalı Şehitkamil Belediyesi'ne ait çöp kamyonu çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan küçük çocuk, kazayı görenlerin çağırdığı 112 Acil Servis ekiplerince ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kamlı, burada doktorların çabasına rağmen yaşamını yitirdi. Hastanede çocuğunun ölüm haberini alan baba Kamlı ise gözyaşlarına boğuldu.
Kaza sonrası kamyon sürücüsü Ali Seçkin gözaltına alınırken, kaza yerindeki mahalleli yaşanan olaya tepki gösterdi. Çöp kamyonu polis tarafından olay yerinden uzaklaştırılırken, aynı cadde üzerinde defalarca kaza olduğunu söyleyen vatandaşlar yola hız düşürücü bariyerler yerleştirilmesini istedi.
Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Mehmet Kamlı'nın cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

EB-MB(HK/AK)(FOTOĞRAFLI)