KONYA'da 43 yaşındaki 8 çocuk annesi Hatice Kara, izinli gelen koruma altındaki 4 çocuğunun tekrar yuvaya götürülmemesi için evinin balkonunda üzerine benzin döküp kendini yakmak istedi. Evin camlarını kıran, sandalyeleri ve bir battaniyeyi yakarak balkondan atan Hatice Kara, polisin bir saat süren çabaları sonunda ikna edildi..
Olay, bugün saat 13.30'da merkez Selçuklu İlçesi İhsaniye Mahallesi Ertuğrul Sokak'ta meydana geldi. Hatice Kara Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü tarafından bakılmak üzere 6 ay önce kendisinden alınan 18 yaşından küçük 4 çocuğunun kaldıkları yuvada dayak yediğini ileri sürdü. Kara, eve izinli olarak gelen çocuklarının yuvaya dönmesini istemedi. Çocuklarının geri verilmesini isteyen Hatice Kara, 4 katlı apatmanın birinci katında bulunan balkonuna çıktı. Elindeki benzin bidorunu üzerine döken Kara, kendisini yakmakla tehdit etti.
Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda polis ekibi, sağlık görevlileri ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Balkonda pencere camlarını kıran Kara, sandalye ve bir battaniyeyi yakarak aşağıya attı. Polisin eve çıkmasına izin vermeyen Kara, yetkililerin kendisiyle görüşmediğini ileri sürerek, Vali gelmediği taktirde inmeyeceğini, evi ve kendisini ateşe vereceğini söyledi.
Aşağıya indiği taktirde hastaneye götürüleceğini ileri sürerek eyleminden vaz geçmeyen Hatice Kara, polisin yaklaşık bir saat süren ikna çabaları sonrası vali yardımcısıyla görüştürüleceği sözünü alarak aşağıya indi. 
Polis otosuna götürülürken basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kara, çocuklarına evde bakması için ekonomik destek verilmediğini ve 4 çocuğunun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kendisinden alındığını belirterek, şunları söyledi:
ÇOCUKLARIMI DÖVÜYORLAR
"Ekonomik destek istedim diye o parayı vermektense çocuklarımı sebepsiz yere elimden aldılar. Çocuklarım 5-6 ay orada kaldı. Çocuklarımı orada dövüyorlar. Ben de izinli olarak getirdim ve bir daha geri vermedim. Şu an da çocuklarımı zorla elimden almaya çalışıyorlar. Çocuklarımı almak için bana baskı yapıyorlar. Ben çocuklarımı vermek istemiyorum. Benim tek sıkıntım ekonomik destek. Benim eşim kanser. Kendim de temizliğe gidiyorum, bulaşık yıkıyorum çalışıyorum. 22 yaşında engelli çocuğum var ve ihtiyaçlarını ben gideriyorum." 
Psikolojisinin bozuk olduğu öne sürülerek çocuklarının alındığını belirten Hatice Kara, "Sağlık raporu getirdiğim taktirde çocuklarımı geri vereceklerini ve ekonomik destek vereceklerini söylediler. Sağlık raporu aldığım halde yine ekonomik destek vermediler. Bunların hepsi İl Müdürü'nü bana hakaret ettiği için mahkemeye vermemden kaynaklanıyor" diye konuştu. Bu olayın ardından 4 çocuk tekrar yuvaya götürüldü.

FOTOĞRAFLI