Arzu KAYA / İstanbul, () Maltepe'de takip ettiği küçük yaştaki erkek çocuklara cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yılbaşı akşamı tutuklanarak cezaevine gönderilen E.K hakkında, “Çocuğun cinsel istismarı", “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve “Nitelikli yağma" suçlarından 3 farklı iddianamede toplamda 57 yıldan 146 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

BİRİ ÖZÜRLÜ, 4 ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamelere göre 40 yaşındaki E.K, geçtiğimiz yıl Haziran ve Ağustos aylarında13 yaşlarındaki 2 çocuğa, Kasım ayında yüzde 60 fiziksel ve zihinsel engelli 17 yaşındaki bir çocuğa ve son olarak Aralık ayında 14 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulundu.

3 OLAY 3 İDDİANAME
Savcılık tarafından hazırlanan ilk iddianameye göre E.K, 13 yaşındaki U.K'yi okuldan çıktığı esnada yanına çağırarak bir kızı aramasını teklif etti. Teklifi kabul etmeyen çocuğu bıçakla tehdit ederek virane bir eve götüren E.K, burada U.K'ye cinsel istismarda bulundu. Aynı iddianamede 13 yaşındaki M.İ'ye de cinsel istismarda bulunduğu belirtilen E.K'nin, M.İ'yi işten çıkıp eve gittiği sırada bir apartmanın çardağına götürerek istismarda bulunduğu ve küçük çocuktan özür dileyerek yanından ayrıldığı kaydedildi. Çocukların olayı ailelerine anlattığı belirtilen iddianamede, aileleriyle polis merkezine giden çocukların şüphelinin eşkalini verdiği ifade edildi.
Geçtiğimiz yıl Kasım ayında yüzde 60 fiziksel ve zihinsel engelli 17 yaşındaki M.C.O'yu görüp konuşmaya başlayarak parka götürdüğü ifade edilen E.K'nin, “Bir kız arkadaşını çağır yoksa seni öldürürüm" dediği belirtilen iddianamede, M.C.O'yu bir apartmanın kömürlüğüne götürdüğü kaydedildi. İddianameye göre E.K., kömürlükte M.C.O'ya cinsel istismarda bulundu ve engeli çocuğun üzerinde bulunan parasına da el koydu. Kömürlükten çıktıktan sonra babasını arayan M.C.O aynı gün polis merkezine giderek olayı anlattı, şüphelinin eşkalini verdi.

Savcılıkça son olarak hazırlanan iddianamede ise, Aralık ayında Maltepe'de Cevizli Mahallesi üzerinde 14 yaşındaki A.İ.B'yi gören E.K. “Seninle bir yere gideceğiz, kaçarsan seni döverim" diyerek A.İ.B'yi bir apartmanın çatı katına götürüp cinsel istismarda bulunduğu kaydedildi. E.K'nin 31 Aralık 2013 tarihinde emniyet güçlerine gelen ihbar ile yakalandığı ifade edilen iddianamede, şüphelinin mağdurlar tarafından teşhis edildiği ifade edildi. Öte yandan hazırlanan iddianamelerde çocukların hastaneden alınan rapora göre ruh sağlıklarının kalıcı olarak bozulduğu belirtildi. Şüpheli E.K hakkında “Çocuğun cinsel istismarı", “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve “Nitelikli yağma" suçlarından hazırlanan 3 farklı iddianamede toplamda 57 yıldan 146 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. E.K.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Maltepe'de çocuklarının tacize uğradığını öne süren aileler, polise müracaat etti. Bunun üzerine harekete geçen Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, mağdurların verdiği bilgiler doğrultusunda şüphelinin robot resmini hazırladı. Hazırlanan robot resim tüm ekiplere dağıtılarak, şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Polis ekipleri E.K.'yi olayın şüphelisi olarak Esenkent Mahallesi'ndeki evinde 31 Aralık 2013 günü gözaltına aldı. Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen E.K, Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadenin ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“TOPLUMDAN İNTİKAM ALMAYA ÇALIŞIYORUM"
E.K'nin savcılık sorgusunda üzerine atılı suçlamayı kabul ettiği, çocukken kendisinin de bir erkeğin cinsel istismarına uğradığını ileri sürdüğü öğrenildi. Bu suçlamadan daha önce cezaevinde yattığını da anlatan E.K'nin savcılığa verdiği ifadede, küçükken başına gelen olay nedeniyle toplumdan intikam almaya çalıştığını ileri sürdüğü belirtildi.