Mehmet KAYMAK/ADANA, () - ADANA'da, sokakta ekmek almaya giden 8 yaşındaki kız çocuğuna adres sorma bahanesiyle götürdüğü binanın merdiven dairesinde eline para verip cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen pedofili hastası 28 yaşındaki M.Y., 'nitelikli cinsel istismar' suçundan 16 yıl 8 ay, kız çocuğunu alı koymak suçundan da 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Tellidere Mahallesi'nde 3 Şubat 2010'da meydana geldi. İddiaya göre, 46 yaşındaki S.B. adlı kadın akşam yemeği hazırlarken kızı B.B.'yi de ekmek alması için bakkala gönderdi. Sokakta gördüğü kız çocuğunun elinden tutan M.Y., adres sorma bahanesiyle 2 katlı binanın merdiven dairesine götürdü. Sonra da çocuğun eline para vererek cinsel istismarda bulundu. Ev sahibinin görmesi üzerine de çocukla birlikte sokağa çıkıp kaçtı. B.B.'nin gecikmesi üzerine sokağa çıkan anne S.B., kızını ağlarken buldu. Anne S.B., kızının başına gelenleri anlatması üzerine polise başvurdu. Hastaneye kaldırılan kız çocuğunun istismara uğradığı ve yaşadığı olay sebebiyle de ruh sağlığının bozulduğu anlaşıldı.
Şüpheli aranırken, aynı mahallede 12 Kasım 2011'de benzer olay yaşandı. Şüpheli M.Y., 6 yaşındaki C.N.E.'yi, "Seninle bir yere gideceğiz" diyerek bir binanın merdiven dairesine götürüp cinsel istismarda bulundu. Kaçmaya çalışırken de yakalanıp tutuklandı. B.B.'ye karşı suçlamayı kabul etmeyen şüpheli M.Y., C.N.E.'ye karşı suçlamayı kabul ederek, "Ben hastayım. Çocukları görünce kendime hakim olamıyorum. Tedavi olmak istiyorum" diyerek yalvardı.
Şüpheli M.Y., B.B.'ye karşı 'cinsel istismar' suçundan 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan dava karar duruşmasına çıktı. Sanık M.Y., "Ben pazarlarda iş bulursam çalışırım. Olay tarihinde de Adana'daydım. Ama böyle bir suç işlemedim" dedi. Mahkeme heyeti, sanık M.Y.'yi 'nitelikli cinsel istismar' suçundan 16 yıl 8 ay, kız çocuğunu alı koymak suçundan da 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.
M.Y., ayrıca daha önceki benzer suçlardan yargılandığı mahkemelerce toplam 19 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Halen 4 ayrı benzer davasında ise yargılaması devam eden M.Y., daha önce verdiği savunmalarında ise şöyle demişti;
KÜÇÜK KIZLAR İLGİMİ ÇEKİYOR
"Yalnız gördüğüm küçük kızlar ilgimi çekiyor. Kendime hakim olamıyorum. Suçumu kabul ediyorum. Bu hastalıktan kurtulmak için tedavi olmak istiyorum. Daha önceki suçlamaların ardından tutuklanıp tahliye olduktan sonra hastaneye başvurdum. Ancak sosyal güvencem olmadığı için beni tedavi etmediler. Huzurunuzda eziklik hissediyorum."

MKA(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)