AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Aydın Çocuk Evi'nde kalan 6'sı kız 12 çocuğa kötü muamele yaptığı iddiasıyla işine son verilen bakıcı anne T.B.K. (31) ile ablasını şikayet eden çocukları tehdit ettiği ileri sürülen M.F.B. (29) hakkında başlatılan soruşturma kapsamında açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Çocuklar pedagog eşliğinde ifade verirken, eski bakıcı anne ile kardeşi iddiaların asılsız olduğunu savundu.
İddiaya göre 1 Nisan 2009 tarihinde Cumhuriyet Çocuk Evi'nde bakıcı anne olarak görev yapmaya başlayan T.B.K. burada kalan 6 kız çocuğuna kötü muamelede bulundu. Ancak çocuklar kimseye bir şey söyleyemedi. Bir süre sonra T.B.K., erkek çocukların kaldığı Efeler Çocuk Evi'ne atandı. T.B.K.'nın atanmasının ardından yaşları 13 ile 15 arasında değişen 6 kız çocuğu, yaşadıklarını diğer bakıcı annelere anlattı. Bakıcı annelerin ve ev sorumlularının durumdan haberdar olmasıyla konu İl Müdürlüğüne iletildi. Başlatılan incelemede, Efeler Çocuk Evi'nde görevli T.B.K.'nın burada kalan ve yaşları 13 ile 15 arasında değişen 6 erkek çocuğa da benzer davranışlarda bulunduğu tespit edildi.
İŞİNE SON VERİLDİ
Bu gelişmeler üzerine bakıcı anne T.B.K.'nın işine son verildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler kapsamlı bir dosya hazırladı. Dosyada, T.B.K.'nın çocuklara kötü muamelede bulunduğu, para topladığı, sözlü hakarette bulunduğu, oklava ile dövdüğü, tehdit ettiği ve görevini kötüye kullandığı iddialarına yer verildi. T.B.K. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Bakanlık tarafından görevlendirilen avukat Tolga Erkan'ın başvurusu Cumhuriyet Savcısı İbrahim Gül tarafından incelemeye alındı. Savcılık soruşturmasının da tamamlanmasının ardından, bakıcı anne T.B.K. ile kardeşi M.F.B. hakkında Aydın 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
İDDİALARI REDDETTİ
Davanın ilk duruşması geçen 25 Ekim'de görüldü. Çocukları temsilen duruşmaya, avukat Murat Özcan ve Himmet Pehlivan katılırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı avukat Meral Coşkun da müdahil olarak yeraldı. Mahkemede hazır bulunan pedagog eşliğinde, 12 çocuğun ifadesine başvuruldu. Kız çocukları, bakıcı anne T.B.K.'nın zaman zaman eve erkek kardeşi M.F.B.'yi de getirdiğini söyledi. Kendilerini tanıyan M.F.B.'nin ablasının işten çıkarılmasının ardından tehdit ettiğini de anlattı. Tutuksuz yargılanan T.B.K. ve kardeşi M.F.B. ise iddiaları reddederek, komplo kurulduğunu ilüre sürdü. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 13 Şubat 2014 tarihine ertelendi.

CU (AÖ/AAA)

-----------
T.B.K. (Tuğba Bedir Kızılcan)
M.F.B. (Mehmet Fatih Bedir)