Mehmet KAYMAK/ ADANA,()-ADANA'da, bademcik ameliyatı olan 9 yaşındaki Sevim Alır'ın boğazında bir metre uzunluğunda tampon bezi unuttuğu öne sürülen KBB doktoru 55 yaşındaki Ali A., 2.5 ay hapse çarptırıldı.
İddiaya göre, Alır Ailesi, 8 Haziran 2011'de rahatsızlanan kızları Sevim'i Adana Devlet Hastanesi'ne götürdü. Kulak Burun Boğaz Servisi'nde ameliyatla bademciği alınan Sevim Alır, "Bir hafta içerisinde iyileşir" denilerek taburcu edildi. Ancak, iyileşmeyip, her gün kötüleşen, boğazında bir şey olduğunu sanan Alır, bu süreçte başka doktorlara da götürüldü. Yapılan kontrollerde aileye çocuğun boğazında iltihap olduğu söylendi. Sevim Alır, ameliyattan 7 gün sonra kusunca, boğazında bez unutulduğu anlaşıldı. 2 santim eninde bir metre uzunluğundaki bezi çıkartıp, şeffaf poşetin içine koyan aile, adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu.
DAVA AÇILDI
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, Dr. Ali A. hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan dava açtı. Adana 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savunma yapan Dr. Ali A., suçlamayı kabul etmedi. Dr. Ali A., "Çocuğun ameliyatını ben yaptım. Kanaması olduğu için tampon koymuştuk. Daha sonra hastaneye tekrar geldiler. Yutamadığını söylediler. Yatışının yapılmasını söyledim. Ancak kabul etmediler. Çocuğu alıp götürdüler. Eğer izin verseydiler, yatış yapılsaydı, bunların hiçbiri gerçekleşmezdi. Kusur bende değil" dedi.
Çocuğun annesi 44 yaşındaki Nergiz Alır da, ameliyatı yapan doktorun kızı Sevim'i 2 saat sonra eve gönderdiğini ileri sürdü. Şikayetçi olduklarını belirten Nergiz Alır, "Çocuğum bademcik ameliyatı oldu. Doktor 2 saat sonra bizi eve gönderdi. Çocuğum bir hafta yemek yiyemedi. Ağzından pis bir koku geliyordu. Başka bir doktora götürdük. Enfeksiyon kaptığını ve ameliyatı yapan doktora götürmemizi söyledi. Ameliyat yapan doktora gittik. O da 'Ben size her gün kontrole geleceksiniz dedim' diyerek bizi geri gönderdi. Eve gittiğimizde yine bir şey yiyemiyor, ağzından pis koku geliyordu. Boğazına baktığımızda bir bez olduğunu fark ettik. Bezi çıkarıp doktora gittik. Görünce doktor da şaşırdı" diye konuştu.
Mahkeme, sanık Ali A.'yı 'görevi ihmal' suçundan 2.5 ay hapis cezasına çarptırdı. Sonra da bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getirerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

MKA(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)

Ali A. : Abedi