Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, yolun karşısına geçmek isteyen 13 yaşındaki Mustafa Karatoprak'a çarpan panelvanın sürücüsü durmayıp kaçtı. Çarpmayla savrulan Mustafa'nın üzerinden gelen minibüs de geçti. Ambulansla hastaneye kaldırılan Mustafa'nın sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.
Kaza, Karabağlar İlçesi Yeşillik Caddesi Numara 450 önünde bugün saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Sinyalizasyon lambalarının da bulunduğu kavşakta koşarak yolun karşısına geçmek isteyen Mustafa Karatoprak'a, iddiaya göre, kent merkezinden Gaziemir yönüne giden sürücüsü ve plakası henüz belirsiz bir panelvan hızla çarpıp kaçtı. Savrulan Karatoprak, bu sırada yan taraftan geçen Hasan Akçay yönetimindeki 35 M 8973 plakalı minibüsün arka tekerinin altına düştü. Minibüs şoförü Akçay, talihsiz çocuğu fark etmeyip üstünden geçti. Kazayı görenler sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Çevredekiler acı içinde kıvranan çocuğa ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Sağlık görevlileri, vücudunda kırıklar oluşan Karatoprak'ı ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan Karatoprak'ın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazanın ardından kaçan panelvanın sürücüsünün bulunması için polis çalışma başlattı.
Öte yandan dolmuş şoförü Akçay, ifadesinin alınması için polis merkezine götürüldü. Polisin kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI