Ruhan YALÇIN- Nuri ÇAĞLAR/ŞARKÖY (Tekirdağ), () - TEKİRDAĞ’da beş günde 3 kişi bıçaklayıp, Malkara’da 71 yaşındaki çoban İrfan Yılmaz’ı öldürdüğü öne sürülen 37 yaşındaki Engin Doğan, vatandaşların ‘şüpheli hareketleri var’ ihbarıyla yakalandı. Üzerinde 3 farklı bıçak bulunan Doğan, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, bıçakladığı 3 kişiden biri olan Atilla A. ise yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor.
Süleymanpaşa İlçesi, 100’ncü yıl Mahallesi’nde geçen 9 Ağustos sabahı Yaşar O., iddiaya göre Engin Doğan tarafından bıçaklandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Yaşar O. tedavi altına alınırken, şüpheli Doğan olay yerinden yaya olarak kaçtı. Bu olaydan 3 saat sonra bu kez Kumbağ Mahallesi’nde Engin Doğan, karşılaştığı 44 yaşındaki Sülhattin T.'yı tartışma sonucu çeşitli yerlerinden bıçakladı. Boğazı da kesilen Sülhattin T., ağır yaralı olarak Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturmasını sürdüren polis ekipleri alınan eşkaller doğrultusunda iki olaydaki bıçaklı saldıranın aynı kişi olduğunu belirledi. Saldırıların gerçekleştiği yerlerdeki işyerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, şüpheli Engin Doğan’ın kaçarken düşürdüğü çantasındaki el aynası üzerinden parmak izlerini tespit etti.
ARI SOKMASI SANILIYORDU, CİNAYET ÇIKTI
Polis ekipleri kent merkezinde çalışmalarını sürdürürken, şüpheli Engin Doğan Malkara’nın Gözsüz Mahallesi’ne gitti. Bostandere mevkiinde koyun otlatan çoban İrfan Yılmaz ile tartıştığı öne sürülen Doğan, demir çubukla başına vurarak ölümüne neden olduktan sonra olay yerinden kaçtı. Gece saatlerinde köy merasında gezinen bekçi Bayram Selvi, meradaki bir çeşmede Yılmaz’ın hareketsiz yattığını görünce 112 ve jandarma ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, İrfan Yılmaz’ın öldüğünü belirledi. Savcılık ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından Yılmaz’ın cesedi otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, Yılmaz’ın başının ardından darp izleri olduğu tespit edildi. Yakınlarının alerjisi olduğu için arı sokması sonucu öldüğü sandığı çoban İrfan Yılmaz’ın cinayete kurban gittiği saptandı.
ŞARKÖY’DE ÇOBANI BIÇAKLADI
Geçtiğimiz 13 Ağustos günü, Şarköy İlçesi’ne bağlı Yeniköy Mahallesi’nde babasına ait koyunları otlatmak için Helva Tepe mevkiine giden 31 yaşındaki Atilla A., iddiaya göre şüpheli Engin Doğan ile bir süre sohbet ettikten sonra tartıştı. Bıçaklı saldırgan Doğan, Atilla A.’yı 3 yerinden bıçaklayıp, başına taşla vurduktan sonra kaçtı. Atilla A., cep telefonundan babasını arayıp bıçaklandığını söylemesi üzerine gelen ambulansla Şarköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi bulunan Atilla A., daha sonra Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakıma alındı.
ŞÜPHELİ İHBARIYLA YAKALANDI
Dün, Şarköy ilçe girişinde bazı vatandaşlar kimliği belirsiz bir kişinin hareketlerinden şüphelenerek polise ihbarda bulundu. Gelen polis ekipleri Doğan’ın elindeki poşet içerisinde 3 kanlı bıçak ve demir çubuk olduğu görerek gözaltına aldı. Yapılan parmak izi incelemesinin ardından Engin Doğan’ın çoban İrfan Yılmaz’ı öldürdüğü, Yaşar O., Sülhattin T. ve Atilla A.’yı bıçakla yaradığı belirlendi.
TUTUKLANDI
Şarköy ilçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınarak jandarma ekiplerine teslim edilen Engin Doğan, Jandarma Karakolundaki ifadesinde suçlamaları kabul etmezken, işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu. Soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI