ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde köprü üzerine bomba süsü verilmiş piknik tüpleri bağlayarak, trafiği kapatıp durdurdukları araçlardaki kimlik kontrolü yapan göstericiler, polise molotof, havai fişeklerle saldırdı. Polis, göstericileri gaz bombası ve tazyikli su ile dağıttı.

Cizre'de akşam saatlerinde yüzleri kapalı bir grup, Silopi yolu üzerindeki Cizre Köprüsü'nün korkuluklarına bomba süsü verilmiş piknik tüpleri bağlayarak, köprüyü çift taraflı trafiğe kapattı. Bu sırada Nusaybin Caddesi, Otogar ve Dörtyol mevkilerinde yüzleri kapalı gruplar da ellerinde PKK flamaları taşıyarak, yoldan geçen araçları durdurup içindeki yolcular üzerinde kimlik kontrolü yaptı.

Göstericiler, olay yerine gelen gelen polislere de molotof, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polis gruba polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Atılan molotofların isabet ettiği bazı polis araçları alev alırken, yangınlar büyümeden söndürüldü. Cizre Köprüsü'ndeki göstericiler dağıldıktan sonra bomba süsü verilmiş piknik tüpleri indirilerek etkisiz hale getirildi.

Polis, köprüyü yeniden trafiğe açarken, olaylar nedeniyle esnafların işyerlerini kapattıkları görüldü. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan göstericiler ile polis arasında zaman zaman olaylar devam ediyor. 

Rİ(GG/SSA) (FOTOĞRAFLI)