ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde yol kesip durdukları araçtakilere kimlik kontrolü yapan göstericiler, kendilerine müdahale eden polis ekiplerine ses bombası, molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Molotofun isabet ettiği ve alev alan polis aracı olay yerinden uzaklaklaşmaya çalışırken TIR'a çarptı. Kazada araçta bulunan 3 polis memuru yaralandı.

Cizre'de bugün saat 20.30 sıralarında yüzlerini kapatan yaklaşık 50 kişi, Nusaybin Caddesi ve Otogar mevkiinde lastik yakıp eylem yaptı. Karayolunu ulaşıma kapatan göstericiler, durdurdukları araçtakilere kimlik kontrolü yaptı. Olay yerine gelen polisin, dağılın uyarısına aldırmayan gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulunuldu. Göstericiler de polis ekiplerine, ses bombası, molotof ve havai fişeklerle saldırdı.

Yaklaşık 2 saat süren olaylar sırasında göstericilerin attığı bir molotof polis zırhlı aracın camına isabet etti. Alev alan polis aracının sürücüsü olay yerinden uzaklaşmak için manevra yaptığı sırada yoldan geçen TIR ile çarpıştı. TIR'ın yaklaşık 30 metre sürüklediği Akrep adı verilen polis aracı takla attı. Araçta yaralanan 3 polis memuru olay yerine çağırılan ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Göstericiler ara sokaklara kaçarak izlerini kaybbetirdi. Olayların yaşandığı bölgede bulunan Hz. Nuh Camisi'nde Miraç Kandili nedeniyle verilen mevlide katılan vatandaşların büyük bölümü de yaşanan olayların endişesiyle camiyi terk ederek evlerine gittiler.

Cizre Kaymakamı Şenol Koca, Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralı 3 polisi ziyaret edip durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı. Koca, yaralı polislerden 2'sinin durumunu iyi olduğunu ve ayakta tedavilerinin yapıldığını, diğer polis memurunun ise tedavisinin sürdüğünü söyledi. Cizre Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları da meslektaşlarının durumlarını öğrenmek ve olası bir kan ihtiyacını karşılamak için hastaneye akın etti.

TIR'la çarpışan ve kaza nedeniyle Cizre girişini trafiğe kapatan polis aracı çekici yardımı ile olay yerinden kaldırılarak yol ulaşıma açıldı.

Rİ(GG/SSA) (FOTOĞRAFLI)