ŞIRNAK'ın Cizre ve Beytüşşebap ilçelerinde dün gece PKK yandaşları, örgtün kuruluş yıldönümünü bahane ederek olay çıkardı. Yolları barikatlarla kapatıp polise ses bombası, molotof ve havai fişeklerle saldıran göstericileri, polis havaya ateş açarak dağıttı.
Cizre'nin Dörtyol Kavşağı ile Nur ve Cudi Mahallesi'nde kalabalık grup, yolları barikatlarla kapatıp, ateşler yakarak PKK lehine gösteri yaptı. Gösteriler sırasında Dörtyol Kavşağı'nda önlem alana polise ses bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, polis göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Atılan molotof kokteyllerinin isabet ettiği bazı polis araçları alev alırken, yangın büyümeden TOMA araçlarından su sıkılarak söndürüldü. Gece geç saatlere kadar olaylar sürerken, Cizre'ye İdil İlçesi'nden takviye polis ekipleri getirilerek olaylara müdahale edildi.
BEYTÜŞŞEBAP'TA POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI
Beytüşşebap'ta terör örgütü PKK'nın kuruluş yıldönümünü bahane eden gruplar, Cumhuriyet Caddesi, Tatar Mahallesi ve Karşıyaka Mahallesi'nde yolları barikatlarla kapatıp ateş yaktı. Polis, grupları dağıtmak için müdahalede bulununca, göstericiler ekiplere taş ve havai fişeklerle saldırdı. Bu kez gaz bombası ile müdahale eden polis, göstericileri dağıtmak için havaya ateş açtı.
Gece geç saatlere kadar süren olayların ardından göstericiler dağılırken, polis sıkı güvenlik önlemleri aldı. Rİ,EB(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)