PTT 1'inci Lig ekiplerinden Adana Demirspor ile Adanaspor arasında geçen yıl oynanan maçta hakaret ve çirkin tezahüratta bulunduğu öne sürülen 16 yaşındaki K.K. ile 17 yaşındaki İ.Ş., bir yıl süreyle takımlarının maçını izlememe cezasına çarptırıldı.
Adana'nın derbi maçı 5 Ocak Stadı'nda 24 Şubat 2013'te oynandı. Adanalılar'ın büyük ilgi gösterdiği maçta ev sahibi takım Adanaspor tribünleri doldururken, konuk takım Adana Demirspor için ayrılan 2 bin kişilik tribün ise erken saatlerde doldu. İlk yarısı Adana Demirspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısında Adanaspor 55'inci dakikada Ümit'le beraberlik golünü buldu. Karşılaşma da 1-1 sona erdi. Maç öncesi ve sonrasında taraflar arasında kavga çıktı. Omzunda Adanaspor atkısı bulunan Emrah Ç., iddiaya göre tartıştığı Adana Demirspor taraftarı tarafından sol bacağından bıçakla yaralandı. Ahmet U. da maç sonrası evine dönerken sağ bacağından bıçaklandı. Yaralılar kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alınırken, polis de yaşanan olaylarla ilgili inceleme başlattı.
Aynı maçta hakaret ve çirkin tezahüratta bulunduğu öne sürülen K.K. ile İ.Ş. hakkında 'hakaret içeren tezahüratta bulunmak' suçundan dava açıldı. Çocuk Mahkemesi'nde yargılanan tutuksuz sanıklar, suçlamayı kabul etmedi.
Mahkeme, Adana Demirsporlu taraftarlardan İ.Ş.'yi, karşı takımın taraftarına küfrettiği için, K.K.'yı da parmak işareti yaptığı için bir yıl süreyle maç seyrinden men cezası verdi.
Çocuklar, takımlarının her maçında bulundukları yerin karakoluna giderek imza verecek.